NKF plan og miljø / NKF byggesak

Planlegging i 3D og skredfareutredning på agendaen

4. februar går første dag av årets Tromsøkonferanse av stabelen. Med stadige restriksjoner går årets konferanse digitalt over tre torsdager i februar. På plakaten for planfolk står blant annet planlegging i strandsonen i 3D og den nye veilederen for utredning av skred i bratt terreng.

Tromsøkonferansen har i over 25 år vært et samlingspunkt med inspirasjon og faglig påfyll for alle som jobber med plan, byggesak og tilsyn. I år blir et litt annerledes år. Konferansen, som vanligvis har gått over to dager i nordens Paris er blitt flyttet over på nett. Byggesaksdagen finner sted torsdag 11. februar og tilsyn er i fokus den 18. Allerede 4. februar blir det en hel dag viet til plan.

– Det blir et spennende program over tre dager. Denne gangen har vi delt opp konferansen, slik at den går over tre torsdager i februar. Vi skulle selvfølgelig vært samlet i Tromsø, men i år er det dessverre ikke mulig, sier seniorrådgiver i NKF, Torbjørn Vinje, som gleder seg til konferansen.

Tromsøkonferansen 18 sal
Fullsatt sal på Tromsøkonferansen 2018. Det blir litt annerledes i 2021. Foto: Sindre Haarr

3D, skredfarekartlegging og mye mer hver torsdag i februar

På programmet for plan står blant annet bruk av 3D i plan. Asplan Viak har på oppdrag fra KMD laget en veileder for hvordan kommuner kan ta i bruk web-baserte 3D-løsninger når de jobber med forvaltning av strandsonen. Stian Heid er GIS-rådgiver i Asplan Viak og vil fortelle om prosjektet, vise resultatet og dele sine erfaringer. Selv om ikke alle kommuner har strandsone vil fremgangsmåten være lik også for andre områder som kan være enklere å forstå i 3D. I tillegg vil det bli praktiske eksempler i bruk av 3D fra Arendal kommune.

I tillegg er NVE invitert til å snakke om den nye veilederen for skredfarekartlegging. Odd Are Jensen er prosjektleder for nasjonal skredkartlegging i NVE, som i november lanserte en ny veileder for utredning for jordskred, flomskred, steinsprang, steinskred, sørpeskred og snøskred. Veilederen skal gjøre det enklere å bestille, utføre og kontrollere at en skredfareutreding har tilstrekkelig kvalitet til å dokumentere kravene stilt i TEK17§7-3 til sikker byggegrunn er oppfylt.

Program for alle tre dagene finner du her.