– Målet vårt med dette verktøyet er å bidra til å effektivisere byggeprosjektene slik at de både tar kortere tid, blir billigere og samtidig i tråd med målene vi har til kvalitet og funksjon

Norsk Kommunalteknisk Forening

Direktørens hjørne: Prosjekthjelperen er klar

– Målet vårt med dette verktøyet er å bidra til å effektivisere byggeprosjektene slik at de både tar kortere tid, blir billigere og samtidig i tråd med målene vi har til kvalitet og funksjon, skriver adm. dir. Rune Aale-Hansen som denne uken fokuserer på kravspesifikasjoner for offentlige formålsbygg.

07. mai 2020
Rune_lansering_2019_2

Norsk Kommunalteknisk Forening

– Kan spare kommunene for 3,5 milliarder kroner

– Dersom disse malene tas i bruk i norske kommuner vil det kunne føre med seg store økonomiske gevinster. I tillegg vil det kunne det forkorte prosjekteringsfasen betraktelig, sier Rune Aale-Hansen, administrerende direktør i Norsk Kommunalteknisk Forening – NKF. Torsdag lanserte foreningen nye kravspesifikasjoner for kommunale skoler, barnehager og sykehjem. 

18. desember 2019
BLF 2019

Norsk Kommunalteknisk Forening

NKFs bestiller- og leverandørforum i nye dialogmøter

Forumet ble etablert i 2017 av NKF prosjektstøtte for å få en direkte dialog med BAE-næringen. Etter en periode med innarbeiding har reell dialog oppstått, og alle sentrale deler av næringen møtes i regi av NKF. Forumet består nå av hele verdikjeden; både bestillere (eiere, forvaltere og myndigheter) og leverandører (arkitekter, rådgivere, entreprenører og leverandører).

23. oktober 2019
Kravspek Beste praksis pris NKF

NKF bygg og eiendom

Bygg21 med prestisjetung pris til Norsk Kommunalteknisk Forening

NKF ble tildelt Bygg21s pris for beste praksis for sitt arbeid med kravspesifikasjon for kommunale boliger.
- Boligprodusentene mener at utformingen gir mulighet for tilpasning til leverandørens produksjonsopplegg på en måte som kan spare opptil 20% av byggekostnadene, sa direktør i Bygg21 Sverre Tiltnes under utdelingen.

08. juni 2018
Fredrik Horjen

NKF prosjektstøtte

Vil gjøre hverdagen enklere

Kravspesifikasjonen for kommunale boliger samler og oversetter myndighetenes krav. - NKF ønsker å gjøre hverdagen enklere for norske kommuner, sier prosjektleder Fredrik Horjen i NKF.

18. april 2018
NKF prosjektstøtte illustrasjon

Pressemelding: NKF prosjektstøtte

Sparer 1 mrd. i året på bedre kommunale boliger

Kommunene kjøper boliger for 10 mrd. kr i året. Felles kravspesifikasjoner kan gi store besparelser. 

10. april 2018
Avfallsfriebyggeplass

NKF bygg og eiendom

Dialogkonferanse om avfallsfrie byggeplasser

Stavanger kommune og Sandnes Eiendomsselskap KF gjennomfører i 2018 et pilotprosjekt sammen med NKF og Difi, der målsettingen er å oppnå avfallsfrie byggeplasser innen 2025.

04. april 2018
Kravspek boliger 2

NKF bygg og eiendom

NKF kravspesifikasjon for kommunale boliger

Kommunene anskaffer årlig ca. 3000 boliger. 400 kommuner med 400 forskjellige kravspesifikasjoner! Dette kan nå ta slutt.

07. februar 2018
Byggeplass

NKF bygg og eiendom

TEK17 for eiendomsforvaltere

TEK17 er først og fremst en omfattende rydding mellom hva som skal stå i forskriften og hva som skal står i veiledningen til forskriften. Utover dette er det lite nytt for kommunale eiendomsfovaltere.

01. november 2017
Fra analoge til digitale 2

Hvorfor skal vi digitalisere? Hvordan kan vi lykkes?

Eiendomsforvaltningens fremtid er digital

En suksessfull digitalisering av eiendomsbransjen vil løfte både effektivitet, kvalitet og miljø, og de aktørene som ligger foran har allerede hentet ut betydelige gevinster.

04. oktober 2017