Administrerende direktør i Norsk Kommunalteknisk Forening, Kirsti Kierulf (t.v.) og Consigli-gründer Janne Aas-Jakobsen. Foto: Sindre Haarr

Administrerende direktør i Norsk Kommunalteknisk Forening, Kirsti Kierulf (t.v.) og Consigli-gründer Janne Aas-Jakobsen. Foto: Sindre Haarr

NKF digital

Prosjekter som er raskere, billigere og med mindre feil, er nærmere enn du tror

Som medlem i NKF kan du nå dra nytte av kraften til kunstig intelligens (KI) når du skal anskaffe eller rehabilitere bygg. Vi har tatt i bruk KI-teknologi for å dele kunnskap og gjøre din hverdag enklere. Med solid erfaring fra våre medlemskommuner har vi inngått en spennende avtale med det ledende KI-selskapet Consigli.

Consigli er en av de mest innovative aktørene innen KI-teknologi for eiendomsbransjen. De har utviklet et system som lærer av egne erfaringer, akkurat som vi mennesker gjør. Vi har samarbeidet med Consigli for å forbedre dine anbudsdokumenter og grunnlagsdokumenter i NKF Prosjekthjelper.

– KI-teknologien vil transformere byggebransjen de neste årene. Det er et hav av muligheter og utfordringer som vi sammen må utforske, teste og lære av. NKF er her for å hjelpe våre medlemmer ved å inngå avtaler med KI-leverandører, slik at dere kan oppnå bedre priser, lære sammen og ha full kontroll over felles data og kunnskap, sier Kirsti Kierulf, administrerende direktør i Norsk Kommunalteknisk Forening.

Med NKF Prosjekthjelper blir prosessen mot anbudsfasen enkel og sømløs. Ved å kombinere våre maler og støttedokumenter med Consiglis kvalitetssikringssystem, kan du spare både tid og penger. Sammen avdekker vi avvik i dokumentasjonen og sikrer at alt er på plass før du legger ut anbudspapirene.

Ikke bare det, NKF vil også jevnlig bruke Consigli for å kvalitetssikre utgangsdokumentene i NKF Prosjekthjelper. Systemet får tilgang til dokumentene, oppdager feil, lærer av dem og gjør dokumentene enda bedre. Øvelse gjør mester, også for datasystemer.

Færre feil og høyere kvalitet

Ved å bruke Prosjekthjelper og Consigli sammen kan du forvente raskere prosesser, færre feil og høyere kvalitet i dine byggeprosjekter. Consigli går gjennom dokumentene i en brøkdel av tiden det tar mennesker å lese dem, og gir deg en enkel måte å redusere risiko i konkurransegrunnlaget. Du vil få oversikt over vage formuleringer, referanse til utgåtte standarder, uoverstemmelser i ansvarsforhold og andre risikoelementer som kan få konsekvenser for pris og gjennomføring i prosjektet.

For de som har benyttet Prosjekthjelper, og prosjektene allerede er i gang, er det mulig å bruke KI og Consigli i kvalitetssikringen av FDV-dokumentasjonen. Tjenesten sjekker den mottatte dokumentasjonen for feil, mangler og risiko for byggeier, sorterer dokumentene til FDV-systemets struktur og trekker inn vedlikeholdsoppgavene som er definert i dokumentene.

Allerede har Consigli gjennomført vellykkede pilotprosjekter sammen med Asker kommune, Hemsedal kommune og Møre og Romsdal fylkeskommune. Erfaringene har vært svært positive med synlige kostnadsbesparelser og avdekking av manglende dokumentasjon.

Ta steget inn i fremtidens byggebransje. Besøk vår nettside for å lese mer om NKF Prosjekthjelper og bestille løsningen i dag. Opplev fordelene med kunstig intelligens og spar både tid og ressurser i dine byggeprosjekter.

Mer info om Prosjekthjelper og bestilling finner du her.