NKF_med undertekst

Åpner for økt fysisk deltakelse på konferanser

Nå er det lettelser i énmetersregelen på kurs og konferanser. – Selv om vi vil fortsette å tilby hybride arrangementer, kan digitale konferanser aldri erstatte det å være sammen fysisk, sier administrerende direktør Kirsti Kierulf i NKF. 

 

03. februar 2022
Toril og Torbjorn

Pressemelding

Status på arbeidet med ny VA-norm og beste praksis blader

Vi har tidligere informert om den nye strategien for fremtidens VA-norm og beste praksis blader, som er vedtatt av Norsk kommunalteknisk forening (NKF) og Norsk Vann.

13. september 2018
Drammen

Digitalisering

Digitalisering i praksis: Erfaringer fra Drammen

Politikerne i Drammen vedtok en digitaliseringsstrategi allerede i 2014, noe som var startskuddet for satsningen i kommunen. En praktisk tilnærming har gitt resultater. Det skjer noe når innbyggere og næringslivet involveres i digitaliseringsarbeidet.
- Når vi snakker med og ikke om brukeren, har vi alle muligheter for å lykkes, forteller digitaliseringssjef i Drammen kommune, Frank A. Baklid.

31. mai 2018
Vann Illustrasjon

Klima og vann

Kronikk: For mye og for lite vann

Det er behov for å investere hele 280 milliarder kroner i de kommunale vann- og avløpsanleggene i landet frem til 2040, skriver Toril Hofshagen, direktør i Norsk Vann

31. mai 2018
Bjørn Egil Olsen

NKF-dagene i Ålesund

- En fin anledning til å møte gode kolleger

Samferdselssjef i Askøy kommune Bjørn-Egil Olsen tar med seg flere fra kommunen for å få faglig påfyll og stifte nye bekjentskap på NKF-dagene i Ålesund. -NKF dagene blir en god anledning til å møte gode kolleger som jobber med det samme som oss på tvers av kommune- og fylkesgrenser.

26. april 2018
NKFdagene18 Bodo kommune

NKF-dagene 2018

Ny by - ny flyplass

Bodø kommune har etablert prosjektet «utviklingsprosjekt for ny bruk av flyplassområdet» populært kalt «Ny by – Ny flyplass». I forbindelse med prosjektet er det utarbeidet en mulighetsmodell for flyplassområdet. Denne modellen viser muligheten for bygging av en helt ny bydel på 3400 dekar med bolig- og næringsområde.

12. mars 2018
Smart illustrasjon Siemens 2

Smart Cities

Ruteoptimalisering og dets bidrag til et "smart" miljø ved hjelp av smarte finansieringsløsninger

Flere kommuner i Norge er ute etter å igangsette ”smarte” prosjekter for å forbedre effektiviteten i lokale tjenester,  bærekraften, tiltrekke seg nye virksomheter og talenter, samt utvikle sin konkurranseevne.

06. mars 2018
Gravemaskin illustrasjon

Kommunal- og moderniseringsdepartementet

Oppfordrer kommunene til å rydde i ulovlige krav ved gravearbeid

Kvalifiserte foretak opplever å gå glipp av oppdrag om gravearbeid på kommunale veier på grunn av ulovlige krav om sentral godkjenning. Kommunal- og moderniseringsministeren og samferdselsministeren sender nå et brev til alle landets kommuner med forslag til hvordan kommunene kan unngå ulovlig praksis og ivareta behovet for kvalitet.

06. mars 2018
NKFmagasin bossug

NKFmagasin

Støvsuger sentrum for søppel

Redusert tungtrafikk i sentrum, ryddige forhold, redusert lukt og mindre mat til rotter og andre skadedyr – det var blant motivene da Bergen bestemte seg for å etablere Bossnettet – et omfattende rørsystem som frakter søppel med luft – direkte til terminal.

28. februar 2018
Artikkelbilde 2 NKF-dagene 2018 (2)

NKF-dagene 2018, 5.-6. juni, Ålesund

Vi former fremtids-Norge: Grønt, smart og nyskapende!

Det er klart for påmelding til NKF-dagene 2018, som arrangeres 5.-6. juni på Scandic Parken i Ålesund. Det utfordres til grønt skifte og digitalisering fra regjeringshold, og mange kommuner tenker og handler allerede både grønt, smart og nyskapende. Dette blir også den grønne tråden på årets fagdager.

28. februar 2018