Design uten navn-8

NKF veg og trafikk

Vegvesenet har utredet regler for sparkesykler

Vegvesenet vil gi kommunene tydeligere hjemmel til å regulere parkering og bruken på offentlige areal, fremgår det av utredningen. Kommuner skal også ha anledning til å ilegge gebyr for brudd på regler om hvor elsparkesykler skal stilles opp mens utleierne blir ansvarlig for gebyrene.

Høringsfrist 10. februar

Statens vegvesen foreslår i samråd med Samferdselsdepartementet endringer i en rekke forskrifter etter vegtrafikkloven knyttet til små elektriske kjøretøy. Forslagene skal håndtere utfordringene knyttet til fremkommelighet og ulykker som vi har sett mye av med slike kjøretøy i den senere tid. Målet med forslagene er å oppnå et bymiljø der mikromobilitet ivaretas, samtidig som det tas særlig hensyn til andre trafikanters rett til fremkommelighet og trygghet.

Høringsfristen er satt til 10. februar. 

Les alle høringsdokumentene her

NKF følger opp saken

NKF har i løpet av det siste året engasjert seg i denne saken og vil på nyåret følge opp med ulike høring/innspillsmøter samt dialogmøter mellom kommunene og departement. Følg med på nyhetsbrevet vårt for å få med deg det som skjer. Dersom du ikke følger nyhetsbrevet vårt kan du melde deg på her