Boliger for fremtiden 2020

Velferdsteknologi for hvem?

Velferdsteknologi blir fort både komplisert og kostbart. – Når alt kommer til alt så er det et menneske som skal hjelpes, sier rådgiver Tor Gunnar Johnsen.

Tor_Gunnar_350x467
Tor Gunnar Johnsen, rådgiver, Vestfold Audio AS

Du har sikkert hørt mange flotte taler om velferdsteknologi og muligheter. For mange kommuner og ansatte blir dette fort komplisert og er avhengig av store systemer og mange fagpersoner som må på banen. En kostbar løsning.

– Når alt kommer til alt så er det mennesker som skal hjelpes, og ikke systemer, sier Tor Gunnar Johnsen, rådgiver i Vestfold Audio AS.

Johnsen understreker også betydningen av god planlegging: – Det er viktig å komme inn tidlig slik at spesielt de som har kognitiv svikt kan få et godt liv med verdighet, og opplever at de kan leve med velferdsteknologien.

– AS Norge er nok avhengig av at det blir noe dugnadsansvar fremover. Da må også teknologien være tenkt den veien, mener Tor Gunnar Johnsen.

Han legger vekt på å gjøre budskapet enkelt og inspirerende, og gir gode råd knyttet til enkelhet i bruk, drift og vedlikehold, slik at vi unngår kostnader vi ikke trenger. Videre har han fokus både på egenvarsling, varsling til pårørende og ikke minst brannvarsling. Hans visuelle fremføring gjør det enklere for tilhørerne å få et innblikk i hvordan de mange utfordringene kan møtes.
Dette gleder vi oss til å høre mere om 5. februar når han holder sitt foredrag på konferansen Boliger for fremtiden 2020.

Boliger for fremtiden bygger bro og inviterer til tverretatlig samspill

Den årlige boligkonferansen bygger bro mellom eiere/forvaltere som bygger, drifter, og stiller boliger til rådighet i kommunene, og de som tildeler og har ansvar knyttet til boligsosiale utfordringer.

Denne nasjonale møteplassen inviterer til tverretatlig samspill og beste praksis for best mulig måloppnåelse innen kommunal boligforvaltning:
Gjennomgående god standard og høyere vedlikeholdsnivå bidrar til å utjevne levekår og redusere stigmatisering. Fra politisk hold er det også forventninger om grønn planlegging, innovative løsninger, og om at det skapes inkluderende og trygge bomiljø. Har vi og bruker vi de økonomiske virkemidlene som trengs for å få frem kostnadseffektive og rimelige boliger? 

Alle ønsker å bo trygt og godt! Her følger flere smakebiter fra programmet:

  • Nytt fra Husbanken
  • Hvordan bygge riktig, og rimelige boliger
  • Effektiv boligdrift - hvilke tjenester leveres?
  • Trygge hjem for hjemmeboende eldre Hvor går ansvarslinjene?
  • Smart, smartere, driftskrevende omsorgsboliger? Smart nok? Hvem skal bo?
  • Hvordan kan vi tilrettelegge bedre for den voksende eldregenerasjonen?
  • Barna først! - Snakk om fattigdom - Forsterkede boliger i tre - Boligjus 

– Årets boligkonferanse blir tidenes beste!

Årets konferanse arrangeres 4. - 5. februar i Oslo, og har et rikholdig program. Programmet finner du HER.

– Programkomiteen har gjort en kjempejobb. Med over 150 deltakere blir dette tidenes boligkonferanse uttaler Elisabeth Leikanger, rådgiver/daglig leder, NKF bygg og eiendom. 

Alle med ansvar, oppgaver og interesse innen feltet, både lokalt og nasjonalt, inviteres til å delta på denne konferansen, og nå gjelder det å sikre seg plass.
Boliger for fremtiden 2020 750 bredde