Vegjuskafé, her under konferansen i 2019. Foto: Sindre Haarr

Vegjuskafé, her under konferansen i 2019. Foto: Sindre Haarr

vegjus.no 2023 / 23.-24. januar

Viktig med både kunnskap og nettverk

i januar arrangerer NKF og VBT vegjus.no-konferansen for 7. gang. I år er konferansen delt inn i tre hovedbolker: Veilys, ledningsforskriften og entrepriser i forbindelse med byggeprosjekter.

Veilys
NKFs erfaring er at kommunene er opptatt av veilys, og at det engasjerer, stadig mer i tråd med økende/høye strømpriser.

På konferansen vil Oslo Economics presentere sine rykende ferske funn fra en utredning om måling av umålt veglys som er gjennomført for VBT med støtte fra NKF. Oslo Economics vil gjennomgå relevant regelverk som veglyseiere må forholde seg til, og deretter beskrive hvilke praktiske konsekvenser regelverket vil ha for veglyseiere ved valg av målestrategi.

NKF erfarer at veglys langs fylkesvei behandles ulikt i ulike fylker. Det blir innlegg fra Møre og Romsdal fylkeskommune, hvor eierskap til veglys langs fylkesveg er en aktuell og pågående sak. Vi får et innblikk i bakgrunnen for saken, fylkeskommunens vurdering av eierskap til veglysanleggene, samt en presentasjon av kriterier for når veglys vurderes som et effektivt trafikksikkerhetstiltak. Til slutt praktiske utfordringer knyttet til drift av felles veglysanlegg med lyspunkt langs kommunal veg og fylkesveg.

Ledningsforskriften
Samferdselsdepartementet ferdigstilte og publiserte veilederen til ledningsforskriften i mai 2022. På konferansen vil arbeidet som er gjort i VBT legges frem, bl.a. er det skissert en mal for å implementere veilederen i kommunene basert på veglovens og ledningsforskriftens bestemmelse.

Vegjuskafe og paneldebatt
Tradisjonen tro blir det paneldebatt på konferansen, og tema denne gangen er om detaljering i reguleringsplaner, status på Statens vegvesens prosjekt med digitalisering av veglister og lansering av kommentarutgaven til vegloven.

Også i år blir det vegjus-kafen under konferansen; her får deltakerne mulighet til å diskutere aktuelle temaer med hverandre, med bistand fra foredragsholderne og ressursgruppen.

vegjus.no

Årets konferanse har 160 påmeldte med representanter fra 40 kommuner. – Det er fortsatt plass til flere, forteller Iren M. Lundby, seniorrådgiver i NKF. Lundby minner om at vegjus.no er åpent for å stille juridiske vegspørsmål 365 dager i året.

Ressursgruppen er tilstede under hele konferansen og er åpen for spørsmål, tilbakemeldinger, kommentarer og innspill.

Se hele programmet til konferansen her.

vegjusno2023 header.png