Historisk arkiv

Informasjonsmøter om ny plan- og bygningslov m/forskrifter - Regionale samlinger

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Departementet har gjennomført fem regionale samlinger med informasjonsmøter om ny plan- og bygningslov samt forskrifter i løpet av høsten 2009.

I løpet av høsten 2009 har departementet og Statens bygningstekniske etat gjennomført fem regionale samlinger med informasjonsmøter om ny plan- og bygningslov samt forskrifter. Fire fylkesmannsembeter arrangerte samlingene på vegne av Kommunal- og regionaldepartementet og Statens bygningstekniske etat. Både kommuner, fylker og bransje- og interesseorganisasjoner var inviterte.

Tema for samlingene var nye regler om saksbehandling, ansvar, kontroll, sanksjoner og den reviderte tekniske forskriften. Informasjonsmøtene, som varte en dag, ble holdt mens forskriftene er på høring og kunne således gi grunnlag for at flere tenkte gjennom de foreslåtte reglene og kanskje fant de det riktig å gi kommentarer under høringen.

De regionale samlingene var:

  • 8. september: Trondheim, Statens hus, 150 deltakere. 
  • 15. september: Tromsø, Polarmiljøsenteret, 200 deltakere. 
  • 18. september: Oslo, R-5, Regjeringskvartalet, Akersgt. 59, 120 deltakere. (Samlingen ble avholdt i Ingeniørenes Hus) 
  • 21. september: Oslo, Håndverkeren, 200 deltakere. 
  • 24. september: Bergen, Scandic Bergen City, 220 deltakere. 

Regionale samlinger er første fase i informasjonsopplegget for nye regler. Neste fase er når forskriftene er vedtatt. Les Kommunal- og regionaldepartementets brev til kommunene og organisasjonene her.

 

Last ned støttearkene fra foredraget

Last ned fullversjon av presentasjonen