Leserundersøkelse, diagram Arbeidsområder

Leserundersøkelsen 2007

- Det beste vi har innen kommunalteknikk!

Slik bedømmer en av leserne bladet KOMMUNALTEKNIKK i leserundersøkelse som nylig er gjennomført. Andre synes bladet har veldig relevante og gode artikler, stor bredde og tiltalende lay-out.
Andre ting leserne nevner som er spesielt positivt med KOMMUNALTEKNIKK er at det er faglig, nøytralt og oppdatert.

Den typiske leser av KOMMUNALTEKNIKK er mellom 35 og 55 år og er leder eller mellomleder i en kommune eller kommunal virksomhet. I gjennomsnitt har alle leserne ansvar for tre til fire fagområder hver. Over halvparten har ansvar for vann og avløp og nesten like mange for veg, trafikk og samferdsel. I tillegg har rundt en tredjedel ansvar for bygg og eiendom, plan- og byggesak eller utemiljø/grøntanlegg.  De øvrige fagområdene som avfall/gjenvinning, brann/beredskap og kart/geodata inngår i ansvarsområdet til rundt 20 prosent av leserne.

En hyggelig overraskelse er at 70 prosent har lest alle de seks siste numrene av KOMMUNALTEKNIKK. Det er fagartiklene som er mest populære. På andreplass kommer nyheter om produkter. I lesernes totalvurdering av bladet ser det ut til at hele 98 prosent er fornøyd med KOMMUNALTEKNIKK. Disse fordeler seg på 14 prosent som bedømmer bladet som veldig interessant, 62 prosent synes det er interessant og 22 prosent synes det er nokså interessant. Bare 2 prosent sier at KOMMUNALATEKNIKK er et mindre interessant blad.

Vi ba også om innspill til forbedringer. Og vi fikk mange gode og nyttige innspill som vi vil se nærmere på. Flere ønsker bedre geografisk fordeling av artiklene, særlig ønskes mer fra Nord-Norge og mindre kommuner. Så herved oppfordres potensielle artikkelforfattere til å ta kontakt! Ellers går mange av innspillene  på ting man ønsker mer av. Noen ønsker mer småstoff, ”fres” og debatt. Andre ønsker mer kritisk stoff, forskning og fag. Andre igjen ser for eksempel for seg mer nyhetsstoff, reportasjer og produkttester.

Når det gjelder temaområder er det ganske mange som ønsker mer stoff om bygg og eiendom, jus/lover/regler, plan- og byggesak. I tillegg ønsker noen mer om brann/beredskap, renhold og om vei/utemiljø. Og det er noen som synes det er for mye vann og avløp, mens andre synes dette er spesielt positivt med KOMMUNALTEKNIKK. I løpet av de tre siste årene har 30 prosent av artiklene vært om vann og avløp, 17 prosent om vei, 16 prosent om bygg og eiendom og 13 prosent om plan- og byggesak.
Leserunders%C3%B8kelse%2C+diag
Figuren viser foredlingen av lesernes ansvarsområder. Gjennom undersøkelsen kom det fram at hver leser i gjennomsnitt ansvar for tre til fire fagområder hver.