NKF veg og trafikk

10 år med erfaringsutveksling og inspirasjon

18. oktober feiret vegfaglig nettverk i Trøndelag 10 år. Jubileet ble feiret med kake og diskusjoner om elbiler, grusveger og graving i veg.

Steinkjer kommune har vært med starten og ingeniør Per Stølan mener at kommunen har godt utbytte av å være med i nettverket.
- Det tas opp temaer som er aktuelle i alle kommuner i forbindelse med veg og trafikk. Det kommer gode foredragsholdere som prater om temaer som jeg opplever til nytte i mitt arbeid og man treffer personer som arbeider med samme oppgaver i andre kommuner.

Malvik kommune og veg/VA-ingeniør Randi Garberg er også med i nettverket og trekker frem nettverksbyggingen og rollen nettverket kan ha for mindre kommuner.
- Det er en god faglig og sosial arena det man kan bygge nettverk. Det er spesielt nyttig for små kommuner der fagpersoner gjerne står alene innen sitt fagområde.

Nettverkssekretær Ivar Faksdal har vært med siden oppstarten.
- Antallet medlemskommuner har økt jevnt og trutt, fra 18 i 2008 til 28 i dag. Noe av det første vi gjorde var å sette opp en lang liste med faglige tema, der hver enkelt kommune ga sin rangering. Gjennomsnittet av rangeringen brukes til å velge de mest aktuelle temaene. Samtidig så prøver vi å være oppdatert på nye produkter, tjenester, metoder, lover og regler.

Trondelag nettverk 2.png
Nettverk Trøndelag: På nettverksmøtet var også 4 kommuner fra Nordland representert. Nordlandsnettverket fyller 10 år i 2019. Foto: Ivar Faksdal

Ønsker din kommune å delta i nettverk for veg og trafikk? Ta kontakt med rådgiver Andreas Birkeland i NKF.​