NKF byggesak 29. april 2015:

Last ned eksempelsamlingen om anvendelse av byggereglene ved arbeid på eksisterende byggverk - § pbl 31-2

Norsk Kommunalteknisk Forening (NKF) har utarbeidet en eksempelsamling om anvendelse av byggereglene ved arbeid på eksisterende byggverk.

Målet med eksempelsamlingen er å bidra til en enhetlig praksis i kommunene vedrørende spørsmål om tiltak på eksisterende byggverk, og hvilke tekniske krav som kommer til anvendelse, og hjelp til tiltakshaver i forhold til en søknad om fravik.

 

Fravik fra tekniske krav i byggteknisk forskrift er derfor snarere hovedregelen ved tiltak i eksisterende bygninger og ikke unntak.  Eksempelsamlingen legger opp til et anbefalt sikkerhetsnivå. Anbefalingene oppfyller ikke nødvendigvis kravene i TEK 10 fullt ut, men tar hensyn til praksis, hva som er teknisk og økonomisk mulig, og som etter en total vurdering gir et forsvarlig sikkerhetsnivå.

 

Anbefalingene i eksemplene er ikke å betrakte som pre aksepterte ytelser i forhold til forskriftene. Akseptabelt nivå må vurderes i den konkrete saken det gjelder.

Eksempelsamlingen kan lastes gratis ned fra vår nettsted: www.kommunalteknikk.no

 

Arbeidet vil følges opp videre med etablering av en revisjonsgruppe. NKF ønsker derfor innspill til det videre arbeidet med eksempelsamlingen, og synspunkter på temaheftet.

Se:

Legg til flere svar