Skjermbilde fra den nye løsningen.

Skjermbilde fra den nye løsningen.

NKF veg og park

Digital vegnorm for kommunene kommer snart – vil du være med å teste?

Vi er endelig i gang med en løsning for kommuner til å ta frem sine kommunale vegplaner med utgangspunkt i en kommunal vegnorm. Vektøyet vil ta utgangspunkt i en minimumsanbefaling fra Statens vegvesen sine håndbøker – N100 og N200, vise til nasjonale digitale registre som NVDB og deretter med hjelp av eksisterende planer ta frem et første utkast til en minimumsversjon.

Som medlem av NKF vil ditt vegnettverk eller din kommune sette sammen din kommunale vegplan eller den regionale vegplanen. Arbeidsprosessen og dokumentene er støttet av vår digitale plattform 

På plattformen vil vi sørge for å ha oppdatert dokumenter og referanser til lover og forskrifter. Når du har laget din plan kan du bestemme om du vil få varsel om endringer for å revidere eller selv utløse en revisjon.  

Ved å bruke NKFs vegplan som din mal, vil du bruke mindre tid i utarbeidelsen av en plan. Ditt nettverk kan eie en regional plan som du tar inn i din kommune og kostnadene for kommunene ved anskaffelse av veg (ofte gjennom entreprenør) vil gå ned grunnet likere på tvers av kommunegrenser og regioner. Entreprenøren vil også kjenne seg igjen, og kan gi bedre tilbud med høyere kvalitet til lavere pris.  

Den nye løsningen skal lanseres på Kommunevegdagene i Bergen 6. og 7. juni.  

NKF er nå ute etter flere bidragsytere inn i prosjektet. Om du og din kommune ønsker å bidra med 

  • delta i det pågående arbeidet å utarbeide mal for kommunal vegnorm, 
  • kvalitetssikre utkast til mal 
  • eller være testbruke av verktøyet 

Ta gjerne kontakt med seniorrådgiver i NKF, Iren Meli Lundby, som leder arbeidet, dersom du har spørsmål eller ønsker å være med på arbeidet.