NKF Rogaland

Kvalitet stod i fokus på Høstkonferansen 20. oktober

Tirsdag 20. oktober gikk NKF Rogalands årlige høstkonferanse av stabelen. Se stemningsrapport her.

Den røde tråden på høstseminaret var knyttet til kvalitet. Etter en innledning av styreleder i NKF avd. Rogaland, Svein Håkon Høyvik, presenterte Dordi Skjevling fra RIF/COWI (også tidligere styreleder i NKF BTV), RIFs State of the Nation 2015. Deretter fikk vi en introduksjon til temaet "Varmere, våtere, villere", samt en orientering om lokal forskning på overvannsdisponering av Per Møller-Pedersen fra det nydannede selskapet Storm Aqua. Orienteringen ble etterfulgt av en befaring til Storm Aquas prøvefelt ved Skjæveland Cementstøperi og Multiblokk AS i Sandnes, der vi fikk se forskningen i praksis. Direktøren for "Bymiljø og utbygging" i Stavanger kommune, Leidulf Skjørestad holdt et interessant innlegg om status for vedlikehold av bygg og infrastruktur i Stavanger. Siste innlegget ble holdt av Åsta Vaaland Veen i SMI Energi og Miljø og omhandlet hvordan verktøyet BREEAM kan brukes for å sikre ivaretakelse av miljø og kvalitet i ulike bygge- og planleggingsprosesser.

 

Foredragene kan du se her

 

Storm ekskursjon.jpg

Bilde: Ekskursjon til Storm Aquas prøvefelt ved Skjæveland Cementstøperi og Multiblokk AS i Sandnes.  

 

 

 

Storm ekskursjon 2.jpg

Bilde: Per Møller-Pedersen fra Storm Aqua demonstrerer testfelt for infiltrasjon av ekstremnedbør

 

1.jpg

Bilde: Direktør for Bymiljø og utbygging i Stavanger, Leidulf Skjørestad, skal til å motta en liten oppmerksomhet av Svein Håkon Høyvik, etter sin presentasjon om status på vedlikehold av bygg og infrastruktur i Stavanger

 

 

Etter litt laber respons i begynnelsen endte vi likevel opp med hele 37 deltakere og 4 foredragsholdere på NKF Rogalands høstkonferanse 20.10.2015. Høstseminaret ble arrangert på Hotell Residence i Sandnes.