NKF-dagene 2018

Må du søke om rehabilitering av avløpsanlegget?

Det er ikke alltid like lett å vite hva som er søknadspliktig og ikke når det kommer til teknisk infrastruktur. Må man søke om å skifte ut ledningsnettet? Er det greit å legge ned nytt avløpssystem sammen med veien? NKF vil gi deg svaret.

Det er varierende praksis rundt dette i landet. Noen steder varsler man bare byggesaksavdelingen før man setter i gang, andre steder er det full søknadsprosess. Noen steder begynner man bare å grave uten å si det til noen. NKF ønsker å bidra til å klarlegge praksisen rundt dette. Vi ba derfor Kjetil Pettersen i Sandnes kommune si litt om hvordan de gjør det hos seg.

Han forteller at de behandler alle nyanlegg som søknadspliktige. Det de unntar er lokale dreneringsanlegg som ikke knyttes til det kommunale systemet og rehabilitering av eksisterende anlegg. Det forutsettes at disse anleggene er i regulerte områder og ikke strider mot gjeldende plan.

Når det kommer til veianlegg er alle veier i utgangspunktet søknadspliktige. Kommunen slipper derimot å behandle mange av disse søknadene ettersom riks- og fylkesveier omfattes av andre lovverk enn plan- og bygningsloven. Hvis det er kommunen som er tiltakshaver må det gjennom full søknadsrunde.

Vi innser at det ikke alltid er like lett å definere hvilke tiltak som faller inn under de forskjellige paraplyene, og vil derfor sette fokus på dette under NKF-dagene i Ålesund 4.-6. juni. Her får du et dagskurs i tekniske planer fra A til Å. Du får også mange andre spennende innlegg om andre temaer innen den kommunaltekniske verdenen.

Klikk på bildet under for å se hele programmet og melde deg på.

NKF-dagene 2018.png