Skjermbilde 2015-06-02 kl

NKF kompetanse:

Nettverkene må møte morgendagens behov

NKFs faglige nettverk skal organiseres og videreutvikles på en optimal måte for å møte dagens og morgendagens behov.

Kartleggingen gir et godt grunnlag

Det gjennomføres et prosjekt i perioden april-desember 2015, der målet er å utarbeide en felles organisatorisk og økonomisk modell, som implementeres fra 01.01.16.

Kartleggingen blant deltakerne og nettverkssekretærene ble avsluttet 02.06, og det ble mottatt svar fra 426 deltakere (26 %) og samtlige 13 nettverkssekretærer. Svarene gir et godt grunnlag for det videre arbeidet. 

NKF er opptatt av at hver enkelt kommune og deltaker skal oppleve at det har en faglig nytteverdi å være med i nettverket. Allerede nå kan det slås fast at generelt oppleves nytteverdien som høy; over 83 % gir en score på 4, 5 eller 6 (der 6 er svært høy) på spørsmålet: Hvordan vurderer du den faglige nytteverdien av deltakelsen i nettverket? Dette er gledelig, og viktig for nettverkenes overlevelse på sikt.

Flere resultater blir publisert etterhvert.

Noen av nettverkssekretærene og deltakerne blir også intervjuet for å få et enda bedre grunnlag for rapporten som skal danne grunnlaget for en felles organisatorisk og økonomisk modell. 

Skjermbilde 2015-06-02 kl

Bakgrunn for prosjektet

NKFs faglige nettverk er viktig for erfaringsutveksling, kompetanseheving, bygging av kontaktnett med kollegaer, løsing av felles utfordringer og mest mulig lik saksbehandling fra kommune til kommune.

Etablering av ny medlemsmodell fra og med 2014 var samtidig overgangen fra tre ulike til en felles modell for nettverkene; alle har nå samme graderte deltakeravgift etter kommunestørrelse, og felles satser for bruk av nettverkssekretærer.

Nettverkene organiseres og drives ulikt, spesielt mellom fagområdene, men også innen hvert område; ulikhetene omfatter blant annet i hvilken grad de har betalte nettverkssekretærer, hvordan de tar opp og arbeider med tema, og om det finnes temanettverk under fagområdene.

Målet er en mest mulig felles modell, både organisatorisk og økonomisk; deltakerne skal ha størst mulig faglig utbytte av de ressursene de bruker; i tillegg må modellen være robust i forhold til framtidige behov, blant annet i møte med den kommende kommunereformen med færre og større kommuner.

Felles modell fra 01.01.16

Prosjektet skal foreslå en felles modell både mht organisering, videreutvikling og økonomi. Rapporten med anbefalinger sendes ut på høring i løpet av første halvdel av september, og de endelige anbefalingene presenteres på budsjettkonferansen med de tillitsvalgte 03.12. Felles modell for nettverkene implementeres fra 01.01.16.