VerdensViktigsteRessurs_rund

Miljø & Teknikk 2016, 19.-21. april, Telenor Arena, Fornebu

Åpningskonferansen 19.04: Vann er den nye oljen!

På åpningskonferansen 19.04 slås det fast at vann er verdens viktigste ressurs, og at Norge er i en særstilling med tilgang på godt og billig drikkevann. Varm opp med konferansen og miniseminarer før finalen i drikkevannskonkurransen kl 14.

VA-programmet for dagen.

Toril Hofshagen, direktør i Norsk Vann, er programleder for konferansen, som finner sted i hallen fra kl 09:00. Det er gratis for alle besøkende på messen, og krever ingen påmelding.

VerdensViktigsteRessurs_rund

Vannbransjen er med å løse verdens viktigste utfordring!

Herman Helness, dr. ing, seniorforsker, SINTEF Byggforsk, Vann og miljø holder åpningsforedraget, og snakker om vannbransjen som er med på å løse verdens viktigste utfordring: Rent og trygt vann til alle, både i Norge og andre steder i verden.

Ketil Kjenseth, stortingsrepresentant (V) og leder av Stortingets vanngruppe følger opp med å snakke om hvordan vannkompetanse er grunnlaget for innovasjon og teknologiutvikling.

Einar Melheim, konsulent, Norsk Vann, forteller om vannbransjens nasjonale kompetansesenter, som åpner i 2019.

Åpningskonferansen avsluttes med foredraget Klimatilpasning og utfordringer for vannforsyning! Hvordan bidrar de norske forskningsmiljøene til sikker framtidig vannforsyning nasjonalt og internasjonalt? ved Bjørnar Eikebrokk, sjefsforsker, SINTEF.

Miniseminar fra kl 1030

Vi varmer opp til finalen i drikkevannskonkurransen med korte presentasjoner om dagsaktuelle tema innenfor vannforsyning (gratis og ingen påmelding):

  • Vann til brannslokking og sprinkleranlegg
  • Sikring av kvalitet på ledningsnett
  • Vann og avløp i kommunal arealplanlegging
  • Lukt og smak på drikkevann

Sted: Seminarrommet ved siden av scenen i hallen.

VA-programmet for dagen.

VA-konkurr_fra_prog_450x333

Norges beste drikkevann kåres kl 1400!

I 2015 og 2016 er det gjennomført 9 semifinaler i konkurransen Norges beste drikkevann; konkurransen er den største i omfang siden den ble arrangert første gang i 2001. Den 19. april møtes de 18 vinnerne fra de 9 semifinalene rundt i landet der de har konkurrert om det beste drikkevannet fra hhv overflatevannkilder og grunnvannskilder.