NKF bygg og eiendom

NKF går foran og viser vei med IK bygg

Dokumentasjon av bygningers livsløp fra papir til nett

Den årlige drifts- og renholdsleder-konferansen gikk i år med Color Line til Kiel, med over 180 forventningsfulle deltagere. Årets røde tråd var «Jobb smartere innen drift og renhold!» og programmet var innholdsrikt på både renholds- og driftssiden. Fra myndighetenes side var blant annet NVE og ENOVA representert.


Fra auditoriet på Color Magic Foto: Aud Berit Wikstrøm

NKF går foran og viser vei med IK bygg:


Fredrik Horjen, DiBK Foto: Aud Berit Wikstrøm

Fredrik Horjen, senioringeniør i Direktoratet for byggkvalitet DiBK, åpnet konferansen med å vise til at "NKF går foran og viser vei".
«Byggebransjen har dårlig produktivitetsutvikling i forhold til andre bransjer, og er fremdeles i stor grad papirbasert»
«Mye ressurser går med til å produsere, fremskaffe og gjenskape dokumentasjon, men nå bidrar DiBK til digitalisering; Byggnettstrategi er vedtatt.»
Målet er å samle all dokumentasjon av bygningers livsløp fra papir til nett, og Fredrik Horjen leder dette arbeidet. Nøkkelen er bruk av matrikkelens bygningsnummer som identitet.

NKF bidrar ved å samle alt regelverk for eksisterende bygg på ett sted i ikbygg.no. Internkontrollverktøyet dokumenterer bygningenes tilstandsutvikling over flere år. ikbygg.no skal integreres med både Matrikkelen og byggnett.no

Hør mer om om dette på årets IK-BYGG-konferanse 6. november:

Mer informasjon og påmelding HER