Stedsutvikling

Ønsker norske kommuner med i standardiseringsarbeidet

- Vi ønsker nå at flere kommuner og andre aktører som er opptatt av gode lokalmiljø, blir med i standardiseringsarbeidet.

Standard Norge Melhus
Jacob Mehus, adm. direktør i Standard Norge

I Standard Norge er det opprettet en standardiseringskomité, SN/K 548 Bærekraftige lokalsamfunn, som blant annet følger arbeidet som foregår internasjonalt i standardiseringskomiteen Sustainable cities and communities.

- Vi ønsker nå at flere kommuner og andre aktører som er opptatt av gode lokalmiljø, blir med i standardiseringsarbeidet. Du kan involvere deg både på nasjonalt og internasjonalt plan. Vi er også i gang med et mulig nordisk samarbeid, uttaler Jacob Mehus, adm. direktør i Standard Norge.

Hvorfor delta i arbeidet?
Ved å delta i arbeidet med de internasjonale standardene vil du være med å påvirke innholdet og bidra med gode ideer. Du vil jobbe sammen med eksperter fra andre land for å få bedre byer og tettsteder i verden, og du vil være blant de første til å fange opp hva som kommer på dette området. To veldig sentrale problemstillinger det jobbes med, er:

  • Hvordan kan standardene oppfylle FNs bærekraftsmål om bærekraftige byer og samfunn på en god og effektiv måte?
  • Hvordan kan standardene bidra til at norske byer og tettsteder er attraktive for innbyggere og næringsliv f.eks. sammenliknet med andre byer i verden?

Er dette noe du er opptatt av eller har kompetanse knyttet til? 

Ta kontakt med Standard Norge ved prosjektleder Hilde Aarefjord, haa@standard.no, telefon 67 83 86 00 for mer informasjon.

Les mer om komiteen på Standard Norge sine hjemmesider: SN/K 548 Bærekraftige lokalsamfunn