Jonas Meling (til venstre) leder boligbygg-seksjonen i kommunen, som kjøper opp kommunale boliger. Kjetil Kaltveit setter boliger i stand til nye leietakere, her ved en bolig på Madla, en av bydelene med relativt få kommunale boliger.

Jonas Meling (til venstre) leder boligbygg-seksjonen i kommunen, som kjøper opp kommunale boliger. Kjetil Kaltveit setter boliger i stand til nye leietakere, her ved en bolig på Madla, en av bydelene med relativt få kommunale boliger. Foto: Stavanger kommune

Bygg og eiendom

Rundt 100 nye kommunale boliger siste år

Stavanger kommune har satt opp dampen for å dempe bolignøden. Med nær 100 nye boliger i fjor, er kommunen godt i gang med å dekke noe av behovet. Men å spre boligene i kommunen er en real utfordring.

Behovet for kommunale boliger nærmest doblet seg da Ukraina-krigen førte flyktninger ut i Europa, også til Stavanger. I slutten av 2022 bevilget bystyret 100 millioner kroner årlig de neste fire årene til kjøp av boliger.

Stavanger har foreløpig sagt ja til å ta imot 750 nye flyktninger i år, og selv om flere klarer å skaffe bolig ved hjelp av venner eller på egen hånd, vil mange trenge kommunens hjelp.

– Vi kjøpte totalt 94 nye boliger i 2023, og til nå i år har vi kjøpt tolv nye, melder Jonas Meling, som leder boligbygg-seksjonen i kommunens eiendomsavdeling. Til sammenligning kjøpte kommunen 10 boliger i 2022 og 14 året før.

Kommunens gjennomsnittlige kjøpspris ligger på rundt 2,35 millioner kroner.

Les hele saken på Stavanger kommune sine hjemmesider.


 

Hvordan sikre tilstrekkelig antall flyktningboliger?

Til Boliger for fremtiden 7. mai kommer både Oslo og Evenes kommuner for å fortelle om hvordan de har arbeidet for å skaffe skaffe til veis mange nok, og gode nok, flyktningboliger til ukrainere på flukt.

Boliger for fremtiden 24 - endelig.png