Du er her: Forsiden/Byggesak
NKF_med undertekst

for NKF byggesak / NKF plan og miljø

Spennende kursår i vente

NKF byggesak og NKF plan og miljø har satt opp mange spennende kurs og konferanser innen plan- og byggesak i 2019.

10. april 2019
DiBK logo

NKF byggesak

NKF støtter høringsforslag endring i TEK17.

NKF byggesak støtter Høringsforslaget fra DiBK som skal forenkle regelverket for spikertelt og campingvogner i TEK17 § 11-6.

05. april 2019
HELE AVDELINGEN I SVING: Leder for byggesak i Hammerfest kommune, Sigmund Andersen, har hele avdelingen i sving med tilsyn. Foto: Hammerfest kommune.

Kommunalteknikk #2-19

Fikk du med deg: Tilsyn fra A til Å i Hammerfest kommune

– Med litt trening er tilsyn både artig og nyttig, sier Sigmund Andersen, leder for byggesak i Hammerfest kommune.

04. april 2019
Fagkonferansen for plan og byggesak

NKF plan og miljø og NKF byggesak

Programmet for Fagkonferansen er lansert

NKF plan og miljø og NKF byggesak inviterer til årets høydepunkt for deg som jobber med plan- og byggesak. Programmet inneholder spennende innlegg fra blant andre Marit Breivik, Sivilombudsmannen, Fylkesmannen i Oslo og Viken og Norsk Eiendom. Påmeldingen er åpnet!

03. april 2019
NKFmag 2019

NKF og Markedsmedia

Nytt NKF-magasin!

Vi gjentar suksessen fra 2018 med nytt magasin i samarbeid med Markedsmedia. Her kan du lese spennende saker fra hele kommune-Norge.

11. mars 2019
Terje Indgjerd fra Overhalla kommune er Norges beste byggesaksbehandler. Her med Tromsdalen og Ishavskatedralen i bakgrunnen. Foto: Sindre Haarr

NKF byggesak

Han er Norges beste byggesaksbehandler!

TROMSØ: Terje Indgjerd fra Overhalla kommune vant den første utgaven av «NM» i byggesak som ble arrangert under Norsk Kommunalteknisk Forenings Tromsøkonferansen mandag 4. februar. Overhalla kommunes eneste byggesaksbehandler utkonkurrerte 60 andre saksbehandlere og fagfolk fra hele landet.

07. februar 2019
Statssekretær Lars-Jacob Hiim. Foto: Sindre Haarr

NKF byggesak / NKF plan og miljø

- Det er mange dyktige medarbeidere i departementet, men vi er avhengige av tilbakemeldinger fra kommunene.

Statssekretær i Kommunal- og moderniseringsdepartementet, Lars-Jacob Hiim, åpnet mandag Tromsøkonferansen for plan- og byggesak som i år arrangeres for 20. gang.

04. februar 2019
Utbyggingsavtaler_3888x2800

KMD / Plan og byggesak

Ny rapport om utbyggingsavtaler

Ved utbygging av nye områder, vil det ofte være behov for infrastrukturinvesteringer, viser en ny rapport. Investeringene må kommunen enten dekke selv eller få utbygger til å bekoste. − Rapporten gir interessant informasjon som vi vil bruke i videreutviklingen av lovverket og politikken, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland.

28. januar 2019
tromsøkonferansen

NKF byggesak og NKF plan og miljø

Siste mulighet til å melde seg på Tromsøkonferansen

Det er fremdeles plasser igjen på Tromsøkonferansen 4. og 5. februar. Konferansen har spennende innlegg om digitalisering, høyde- og avstandsberegning, tilsyn og ulovlighetsoppfølging, arealplanlegging, samt våre innføringskurs i byggesak og plan og miljø. I tillegg bir det historiens første NM i byggesak!

22. januar 2019
Garasje

NKF byggesak

Når er en garasje frittliggende?

Kommunal- og moderniseringsdepartementet har vurdert om en garasje plassert 15 centimeter fra hovedbygningen er frittliggende eller ikke. KMD kommer også til Tromsøkonferansen 4. og 5. ferbuar for å snakke om problemstillinger rundt §29-4.

17. januar 2019