Du er her: Forsiden/Byggesak
Basseng ute illustrasjon

NKF byggesak

Hvilke basseng er unntatt søknadsplikt og hvilke må du søke om?

Basseng kan være et tiltak etter plan- og byningsloven § 20-1 a eller j, avhengig av bassengets størrelse, plassering og hvor lenge det skal stå. NKF byggesak har nå lagt ut informasjonsark om basseng og søknadsplikt.

24. mai 2018
KMD2 logo

Kommunal- og moderniseringsdepartementet

Nytt ekspertutvalg: Skal vurdere tiltak for å sikre god kvalitet og seriøsitet i byggenæringen

Regjeringen vil ha effektive verktøy for å bekjempe arbeidslivskriminalitet, og setter nå ned et ekspertutvalg som skal vurdere tiltak for å sikre god kvalitet og seriøsitet i byggenæringen. Blant de som deltar i utvalget er plan- og bygningssjef i Kristiansand kommune, Venke Moe. Hun er også styremedlem i NKF byggesak.

23. mai 2018
Sarpsborg byggesak

Tidsskriftet Kommunalteknikk

Byggekveld i Sarpsborg

I år inviterte de innbyggere og hyttefolk til byggekveld på rådhuset. Temaet trakk fullt hus og mange fikk svar på spørsmål om sine byggeprosjekter.

14. mai 2018
pearl-solnedgang

NKF plan og miljø / NKF byggesak

Påmeldingen til Fagkonferansen for plan og byggesak er åpnet!

Årets konferanse blir avholdt 4. - 6. september, som vanlig ombord på DFDS mellom Oslo og København. Programmet er fullt av spennende innlegg om blant annet fortetting, folkehelse og brannprosjektering. Nytt av året er en helt ny parallell om tilsyn! I tillegg har vi som vanlig våre introduksjonskurs til plan og byggesaksbehandling hvor begge er revidert og forbedret i år. Les mer og meld deg på her!

09. mai 2018
Tilsyn gruppe

NKF byggesak

Tilsynsprosjektet er lansert!

Norsk Kommunalteknisk Forening har lenge arbeidet med prosjektet "Øke tilsyn i kommunene". Nå kan du laste ned alle malene og veiledningene direkte fra NKF sine hjemmesider, helt gratis!

02. mai 2018
KMD2 logo

Kommunal- og moderniseringsdepartementet

Endringer i matrikkellova 20. april 2018

Lov 20. april 2018 nr. 12 om endringer i matrikkellova og plan- og bygningsloven medfører flere endringer i matrikkelregelverket. Her finner du både oppdatert lovtekst og oppdaterte kommentarer til forskriften.

25. april 2018
Kontor

NKF byggesak

Informasjonsarkene er oversatt til nynorsk

På forespørsel fra dere medlemmer har vi oversatt en del av våre informasjonsark til nynorsk. Arkene er tilgjengelige på intranettet til NKF byggesak

25. april 2018
NKF Grafisk profil.indd

Innkalling til årsmøte i NKF byggesak

Det kalles inn til årsmøte i NKF byggesak den 29. mai 2018, klokken 14. For første gang skal årsmøte avholdes digitalt. Les mer om dette i innkallingen.

23. april 2018
Parkering illustrasjon

Tolkningsuttalelse: Kommunal- og moderniseringsdepartementet

§ 7 - Kan kommunen stille krav til hvordan parkeringsplasser organiseres?

KMD har svart på spørsmål om parkeringsareal som (også) skal tjene en samleseksjon bolig, kan være tilleggsdel til samleseksjon næring.

20. april 2018
Namsos kommune rasfare

Plan og byggesak - NRK

Føler seg utrygge med flere tonn is over husene

De evakuerte beboerne i Namsos kommune føler seg utrygge med flere tonn med is hengende over husene i Vika. Nå forlenger Namsos kommune evakueringen fram til neste mandag.

17. april 2018