Du er her: Forsiden/Byggesak
REGIONALT SAMARBEID OM GRØNNE ARBEIDSPLASSER : Tysvær-ordfører Sigmund Lier, Annette Sæther i Haugaland Vekst og Karmøy-ordfører Jarle Nilsen.

Kommunalteknikk: Haugalandet

Regionalt energisamarbeid skaper grønne arbeidsplasser

Energiprogrammet Norwegian Clean Energy Cluster på Haugalandet har på kort tid blitt et gigantisk regionalt samarbeidsprosjekt mellom ti kommuner, høyskolemiljøet og nærmere 60 næringslivsaktører. Alt for å skape vekst og fremtidsrettede grønne arbeidsplasser.

09. november 2018
Tilsyn

NKF byggesak

Gratis dokumenter om tilsyn

Norsk Kommunalteknisk Forening har i samarbeid med DiBK laget tilsynsdokumenter fra A til Å. Her finner du skjemaer og veiledninger til forberedelse, gjennomføring og avslutning av tilsyn. Tilsyn er nå også satt opp som en egen sesjon på Tromsøkonferansen.

08. november 2018
KMD2 logo

Kommunal- og moderniseringsdepartementet

Samfunnssikkerhet i planlegging og byggesaksbehandling

Formålet med rundskrivet er å redegjøre for de reglene i plan- og bygningsloven som ivaretar hensynet til samfunnssikkerhet. Rundskrivet gir en overordnet oversikt på området.

24. oktober 2018
CEBC møte 2018 2

NKF byggesak

CEBC samlet i Sandnes

Byggesaksrepresentanter fra store deler av Europa var samlet mandag og tirsdag denne uken for å diskutere felles utfordringer og utveksle erfaringer.

08. oktober 2018
Brann

Masteroppgave

Blir branntekniske krav bygget og utført slik som prosjektert?

Andreas Nordal har levert masteroppgave om status og behov for kontroll av brannsikkerhet, som avsluttet masterstudiet mitt ved Høgskulen på Vestlandet. Her kan du lese hans oppsummering. Er det grunn til bekymring?

03. oktober 2018
Illustrasjonsbilde

NKF byggesak

Oppdatert temastoff for NKF byggesak

Det er nå lagt ut oppdatert temastoff for Byggavfall, gjerde og levegg, klimaendringer og utbygging i fareområder, mottakskontroll, selvbygger, og spikertelt. Alt dette finner du på intranettet for NKFs byggesaksnettverk.

02. oktober 2018
Naturviterne

Blogg: Naturviterne

Tenker du på plan- og bygningsloven før du legger deg?

"Underlig spørsmål - men det bør du kanskje gjøre. Loven berører deg og meg, og vårt liv mer enn vi ofte tror." Forbundsleder i Naturviterne, Dagfinn S. Hatløy, har skrevet om hvordan plan- og bygningsloven berører livene våre.

01. oktober 2018
Illustrasjon PBL 4

Tidsskriftet Kommunalteknikk

Fungerer plan- og bygningsloven etter intensjonene?

Fungerer plan- og bygningsloven etter intensjonene, og representerer den gode institusjonelle rammer for å håndtere dagens og fremtidige samfunnsutfordringer? Dette har vært spørsmål vi har dykket ned i de siste årene, i en forskningsbasert evaluering av plandelen av plan- og bygningsloven.

25. september 2018
Tromso Byggmesteren

Byggmesteren

Bedre byggesaker etter dialog i Tromsø

Byggesaksavdelingen i Tromsø kommune får ros for at den inviterte byggenæringen til dialog.

19. september 2018
KMD2 logo

Kommunal- og moderniseringsdepartementet

Referansegruppe til Byggkvalitetutvalget oppnevnt

Kommunal- og moderniseringsdepartementet har etablert en referansegruppe til ekspertutvalget som arbeider med å sikre byggkvalitet og seriøse og kvalifiserte aktører i byggenæringen. Ekspertutvalget har nå fått navnet Byggkvalitetutvalget. Styreleder i NKF byggesak, Elisabeth Kynbråten, er med i utvalget.

17. september 2018