NKF, Borggata 1, Oslo:

Ekstraordinært årsmøte 2013 - saksdokument lagt ut

Det innkalles til ekstraordinært årsmøte 05.12.13 kl 10-11 i Norsk Kommunalteknisk Forening (NKF). Årsaken er behov for endrede kontingentsatser i forhold til vedtak på årsmøtet i 2012.

Innkalling og saksliste i pdf.

Årsmøtet er foreningens høyeste organ. Alle medlemmer kan være representert på årsmøtet med personlig fremmøte og med lik stemmerett.

Sted: NKF, Borggata 1, 0650 Oslo
Dato/tid: Torsdag 5. desember 2013 kl. 10-11

Dagsorden

  1. Velkommen og godkjenning av innkalling
  2. Valg av møteleder
  3. Godkjenning av dagsorden og forretningsorden
  4. Valg av to representanter som skal føre og underskrive protokollen sammen med møtelederen
  5. Fastsette medlemskontingenten for 2014 med bakgrunn i vedtak på årsmøtet i 2012 (trykk for å laste ned saksdokumentet)

Påmelding til årsmøtet kan sendes nkf@kommunalteknikk.no.

Møteinnkalling med dagsorden er gjort kjent for medlemmene gjennom nyhetsbrev og på foreningens nettsted 30 dager før møtet.

Saksdokumentet som skal behandles av årsmøtet er lagt ut på foreningens nettsted og gjort kjent blant medlemmene gjennom nyhetsbrev 27. november 2013.

Vedtekter i pdf

Bakgrunn

Årsmøtet 2012 vedtok ny medlemsstruktur med blant annet graderte kontingentsatser etter kommunestørrelse. Hovedstyret fikk i mandat å innføre dette i løpet av årsmøteperioden 2013-14.

Senere beregninger viste at satsene kunne føre til tap i kontingentinntekter, noe som stred mot forutsetningene for vedtaket på årsmøtet.

Plan for innføring av ny struktur med endrede kontingentsatser ble presentert for leder- og samhandlingsmøtet 7.-8. mars 2013. I planen er det tatt hensyn til innspillene under årsmøtet 2012 fra NKF byggesak om viktigheten av at fakturaene blir sendt de riktige personene, for eksempel lederne av resultatenhetene. Forslaget til endring i kontingentsatser innebærer at startsatsen for kommuner med mindre enn 5 tusen innbyggere heves fra 2 til 4 ganger prisen for personlig medlemskap, noe som fortsatt gir en lavere kontingent enn i dag for denne gruppen.

Det er bare årsmøtet som kan vedta endrede kontingentsatser, og det er derfor nødvendig med et ekstraordinært årsmøte for å fullføre innføringen av ny medlemsstruktur i 2014. Det presiseres at det kun er kontingentsatsen som skal behandles på årsmøtet, mens inndelingen i intervaller ligger fast.

Medlemsutredningen og vedtak på årsmøtet i 2012

Årsmøtet 2012 gjorde følgende vedtak på bakgrunn av hovedstyrets utredning og forslag til ny medlemsstruktur:

  1. NKF har personlig medlemskap eller virksomhetsmedlemskap (medlemskap direkte i fagfora fjernes)
  2. Det innføres gradert kontingent etter kommunestørrelse/antall ansatte for andre virksomheter[1]
  3. Det innføres krav om virksomhetsmedlemskap og gradert deltakeravgift etter kommunestørrelse for alle nettverk
  4. Det innføres følgende graderte kontingentsatser (dette er 2012-satser, som vil justeres i henhold til vedtak i sak 7) (gruppen andre virksomheter multipliserer antall ansatte med 1000 for å avgjøre hvilken kategori de kommer i – for eksempel vil en bedrift med 1 til 4 ansatte betale kr 1 040,-, en med mellom 5 og 9 ansatte betale kr 1 560,- etc):

  1. Årsmøtet gir hovedstyret mandat til å gjennomføre de nødvendige endringer som følge av vedtakene i punktene 1 til 4

Vedtakene gjennomføres slik:

  1. Personlige medlemskap og virksomhetsmedlemskap i fagfora gjøres om til direkte medlemskap i NKF fra og med 2013.
  2. Medlemmer i gruppen andre virksomheter som er registrert som personlig medlemskap, gjøres om til virksomhetsmedlemskap fra og med 2013.
  3. Gradert kontingent etter kommunestørrelse/antall ansatte for andre virksomheter, innføres i løpet av årsmøteperioden 2013-2014. Innføringstakten avgjøres av hovedstyret i samarbeid med administrasjonen.
  4. Virksomhetsmedlemmer kan melde inn det ønskede antall personer som skal registreres i medlemssystemet og motta tidsskriftet Kommunalteknikk.
  5. Gradert deltakeravgift i nettverk etter kommunestørrelse innføres i løpet av årsmøteperioden 2013-2014. Innføringstakten avgjøres av hovedstyret i samarbeid med administrasjonen.
Last ned årsmøteprotokollen.

[1] Andre virksomheter omfatter statlige virksomheter, kommunale og interkommunale foretak, private bedrifter og organisasjoner.