Skjermbilde 2015-06-02 kl

Høring

Nettverkene - organisering og videreutvikling

Rapporten ´Nettverkene - organisering og videreutvikling´ er på høring. Frist for tilbakemelding: 03.11.15.

Felles modell fra 01.01.16

Det gjennomføres et prosjekt i perioden april-desember 2015, der målet er å utarbeide en felles organisatorisk og økonomisk modell fra 01.01.16.

Kartleggingen blant deltakerne og nettverkssekretærene ble avsluttet 02.06, og svarene utgjør et viktig grunnlag for rapporten.

Levendegjør NKFs visjon

Mer enn 700 kommunale organisasjonsenheter deltar i en faglig nettverksgruppe i regi av NKF – innen bygg og eiendom, byggesak, veg og trafikk, vann og avløp.

Nettverkene er en viktig arena for erfaringsutveksling, kompetanseheving, bygging av kontaktnett med kolleger, løsing av felles utfordringer og mest mulig lik saksbehandling fra kommune til kommune.

Nettverkene er kanskje det aller viktigste NKF holder på med, fordi her er deltakerne selv med på å definere hva som er behovet og hva de skal arbeide med; de kan sette nettverksarbeidet direkte i sammenheng med hva de er opptatt av på egen arbeidsplass! Nettverkene levendegjør NKFs visjon i praksis: Kunnskapsdeling for et bedre samfunn

Spørsmål trenger svar

Hva er den optimale størrelsen på et nettverk? Hvor ofte bør det være møter? Bør det være en nettverksleder/koordinator? Hva er erfaringene med faglige nettverkssekretærer? Bør det være en sekretær i alle nettverk? Kan det tenkes andre modeller enn i dag for å engasjere sekretærer? Hva kommer det ut av nettverksarbeidet? Hvor mye koster det? Hvor er det behov for nye etableringer, og hva er fagforas planer?

Vi står foran en stor kommunereform som får betydning for nettverkene mht antall kommuner og kommunenes størrelse i hvert nettverk. Blir behovene for nettverk mindre når fagmiljøene blir større? Må de arbeide på en annen måte? Vil fremtidige fagmiljøer kreve mer av NKF?

Disse og en rekke andre spørsmål er det nødvendig å få svar på for å realisere en modell som møter morgendagens behov både i etablerte og i nye nettverk. Samtidig er det viktig å ta vare på det som fungerer godt i dag. 

Tilbakemeldinger og vedtak

Tilbakemeldinger på rapporten og synspunkter på organisering av NKFs nettverk sendes til torbjorn.vinje@kommunalteknikk.no innen 03.11.15.

Den endelige rapporten presenteres på budsjettkonferansen med de tillitsvalgte 03.12, og hovedstyret vedtar felles organisatorisk og økonomisk modell for nettverkene 10.12.