Jean Maria Diente Lundestad i Trondheim eiendom kommer til Jobb smartere i oktober for å snakke om Smart fagdag. Foto: Trondheim eiendom

NKF bygg og eiendom

Drivkraften bak et Smartbygg-prosjekt: Smart teknologi som snakker sammen for å gjøre hverdagen enklere

Med en bakgrunn som utdannet kokk og servitør, og senere en grad i økonomi og administrasjon fra BI, startet Jean Maria Diente Lundestad sin karriere som områdeleder i driftsavdelingen til Trondheim Eiendom i januar 2022. Her leder hun 30 driftere i område øst som inkluderer 94 formålsbygg.

08. august 2023
dfo logo

DFØ

Fortsatt for svak LCC-bevissthet hos byggherrer

For få offentlige oppdragsgivere vurderer livssykluskostnader (LCC) ved anskaffelser, men hele 80 prosent mener likevel at LCC gir et godt vurderingsgrunnlag for prosjektbeslutninger. Dette går frem av en ny undersøkelse om bruken av LCC i byggebransjen, gjennomført av DFØ og LCC forum.

31. juli 2023
null

NKF og Kartverket

Webinar: Nye brukstyper i matrikkelen

Høringen for nye bruksenhetstyper i matrikkelen utløper i begynnelsen av september. Onsdag 23. august inviterer vi til webinar om hva som skjer med matrikkelen fremover og hvordan det kan føre til oppdaterte data for deg som jobber med byggesak og eiendomsdrift og -forvaltning

26. juli 2023
KDD logo 2022

Kommunal- og distriktsdepartementet

Endringer i lover og forskrifter fra 1. juli

Her er en oversikt over viktige regelendringer fra 1. juli på Kommunal- og distriktsdepartementet sitt ansvarsområde. Vi merker oss boligsosialt ansvar, midlertidige endringer i PBL og mikrohus.

27. juni 2023
KT2-23 forside

Tidsskriftet Kommunalteknikk

Nå kan du lese sommernummeret på nett

Les om UU, søknadsplikt, brøytekurs, naturvern, digitale løsninger og mye mer. Medlemmer i NKF har også mulighet til å få tilsendt Kommunalteknikk rett hjem i postkassen.

27. juni 2023
KDD logo 2022

Kommunal- og distriktsdepartementet

Endringer i lover og forskrifter fra 1. juli

Her er en oversikt over viktige regelendringer fra 1. juli på Kommunal- og distriktsdepartementet sitt ansvarsområde. Vi merker oss boligsosialt ansvar, midlertidige endringer i PBL og mikrohus.

27. juni 2023
Administrerende direktør i Norsk Kommunalteknisk Forening, Kirsti Kierulf (t.v.) og Consigli-gründer Janne Aas-Jakobsen. Foto: Sindre Haarr

NKF digital

Prosjekter som er raskere, billigere og med mindre feil, er nærmere enn du tror

Som medlem i NKF kan du nå dra nytte av kraften til kunstig intelligens (KI) når du skal anskaffe eller rehabilitere bygg. Vi har tatt i bruk KI-teknologi for å dele kunnskap og gjøre din hverdag enklere. Med solid erfaring fra våre medlemskommuner har vi inngått en spennende avtale med det ledende KI-selskapet Consigli.

23. juni 2023
Per-Tore Støen er eiendomsdirektør i Trondheim eiendom. Foto: Øyvind Blomstereng

NKF bygg og eiendom

Smarte folk gir smarte bygg

Trondheim eiendom er en av de største kommunale eiendomsforetakene i Norge med over 600 ansatte. Vi har tatt en prat med direktør Per-Tore Støen om hvordan de i Trondheim eiendom har jobbet med endrings- og innovasjonskultur.

22. juni 2023
Anders Marius Bøe er ny seniorrådgiver i Norsk Kommunalteknisk Forening. Foto: Sindre Haarr.

NKF bygg og eiendom

Ny rådgiver i NKF

NKF bygg og eiendom har fått ny seniorrådgiver. Anders Marius Bøe kommer fra rollen som avdelingsleder for eiendomsdrift i Kristiansund kommune. – Jeg ser frem til å bli bedre kjent med det store nettverket i NKF.

15. juni 2023
Adm.dir. i NKF, Kirsti Kierulf. Foto: Chris Caspersen

Norsk Kommunalteknisk Forening

Nyttig møte hos kommunal- og distriktsministreren

15. juni inviterte kommunal- og distriktsministeren inn næringen og organisasjonene for å orientere om det videre arbeidet med seriøsitet og kvalitet i byggenæringen. – Det er bra at kommunal- og distriktsministeren har hørt på innspillene som har kommet de siste årene og at departementet har med de viktige rapportene med i sitt videre arbeid, forteller administrerende direktør i NKF, Kirsti Kierulf.

15. juni 2023