Overvann

Tromsøkonferansen 2020

Overvann: Fra innsendt søknad til gjennomføring av tilsyn

Med villere og våtere klima blir overvann en stadig større utfordring i norske kommuner. Amra Kalac og Renate Grantsdottir kommer til Tromsøkonferansen for å fortelle om hvordan plan- og bygningsetaten i Oslo kommune jobber med overvann.

21. januar 2020
KMD2 logo

Kommunal- og moderniseringsdepartementet

Nå skal kommunene ha barna i tankene når de planlegger

− Vi ønsker at alle barn og unge skal vokse opp i sikre, sunne og stimulerende omgivelser, uansett hvor i landet de bor, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland. KMD gir nå ut en ny veileder, som viser fylkeskommuner og kommuner hvordan de bruke planlegging for å ivareta barn og unge.

15. januar 2020
Terje Indgjerd fra Overhalla kommune er Norges beste byggesaksbehandler. Her med Tromsdalen og Ishavskatedralen i bakgrunnen. Foto: Sindre Haarr

Tromsøkonferansen 2020

Kunne du vært Norgesmester i byggesak?

Under Tromsøkonferansen kåres Norgesmester i byggesak. En uformell konkurranse som krever dyktighet og kunnskap om lover og forskrifter. Terje Indgjerd fra Overhalla kommune stakk av med seieren i 2019 og stiller i år som regjerende mester. Er du klar for å utfordre han? Se om du slår fjorårets vinnerresultat her.

08. januar 2020
Adm.dir. i NKF Rune Aale-Hansen. Foto: Alex Asensi

Norsk Kommunalteknisk Forening

– Lettkrenket personalledelse i Larvik vs. god service og kundeopplevelser

To kommuneansatte i Larvik kommune har høstet kritikk som følge av formen på et foredrag som ble holdt i fjor høst. Både ordfører og rådmann har vært sterkt kritiske til de ansatte. En av dem har nå valgt å si opp. – Etter å ha sett opptaket fra den omtalte presentasjonen er min første tanke at kritiske reaksjoner på dette er storm i et vannglass. At ordfører og rådmann samtidig stiller seg bak den kraftige kritikken, gjør meg bekymret både hva angår respekt for ytringsfrihet og ikke minst personalledelse, sier adm. dir. i NKF, Rune Aale-Hansen.

08. januar 2020
bilde

NKF byggesak / NKF plan og miljø

- Opplæring spesielt rettet mot plan- og bygningsloven

Styreleder i NKF byggesak, Elisabeth Kynbråten, er glad for at Norsk Kommunalteknisk Forening nok en gang kan være med å løfte folkevalgtes kompetanse innen plan og byggesak.

NE og Vestforld fylkeskommune

Tromsøkonferansen

– Felles kunnskap om utbyggingsavtaler er viktig

En god planprosess kjennetegnes ved et konstruktivt og effektivt samarbeid mellom de involverte parter. – En viktig forutsetning for et slikt samarbeid er at partene har felles kunnskap og forståelse for prosessen. Med denne nye håndboken håper vi at kommuner og utbyggere har nettopp dette, sier Hilde Hanson, sivilarkitekt i Vestfold Fylkeskommune.

05. desember 2019
Tromsøkonferansen 2020 til web

NKF plan og miljø / NKF byggesak

Spar 1000 kroner på Tromsøkonferansen

Hvis du melder deg på Tromsøkonferansen før 15. desember får du hele 1000 kroner i rabatt!

26. november 2019
Norsk Vann illustrasjon

NKF byggesak

Har dere ført tilsyn med mindre avløpsanlegg?

NKF og Norsk Vann ønsker å komme i kontakt med kommuner som har satt krav om uavhengig kontroll og/eller kjørt tilsyn med etablering av et mindre avløpsanlegg eller etablering av et VA-ledningsnett etter plan- og bygningsloven. Vi trenger hjelp til å viderebringe nyttige erfaringer og gode eksempler fra slikt arbeid til våre medlemmer. 

26. november 2019
Tromsokonferansen 2020

NKF byggesak / NKF plan og miljø

Tromsøkonferansen 2020

Påmeldingen til Tromsøkonferansen er åpen! Vi har satt sammen et spennende og variert program som vi håper du vil like. Ta med deg kollegene dine til hyggelige og nyttige dager i Tromsø, 2. - 4. februar.

01. november 2019
Kristiansand ulovligheter uten merke

Tidsskriftet Kommunalteknikk

Ulovlighetsoppfølging – to sider av samme sak?

Det heter at en sak ofte har to sider, og når det kommer til ulovlighetsoppfølgning må dette sies å være tilfelle. Her sikter jeg særlig til forskjellen mellom juridisk teori og praktisk gjennomføring av ulovlighetsoppfølgning. 

01. november 2019