European Circular Cities and Regions Initiative CCRI

Asker kommune

Blir EU-pilot innen sirkulærøkonomi

Asker kommune er valgt ut som en av 12 pilotkommuner i EU-kommisjonens fireårige program European Circular Cities and Regions Initiative (CCRI). Blant over 100 søkere ble Asker valgt ut med et prosjekt for sirkularitet innenfor bygg og gjenbruk av byggematerialer.

23. september 2022
Nettverksgruppen med seniorrådgiver i NKF, Iren M. Lundby i forgrunnen.

NKF bygg og eiendom

Fremtidens byggeprosjekt-møte i Ålesund

5. og 6. september ble det gjennomført et fysisk nettverksmøte i det nystartede nettverket Fremtidens byggeprosjekter. Her fikk deltakere fra hele landet blant annet testet VR-befaring.

23. september 2022
NRK nbygget som løste energikoden

NRK

Bygget som løste energikoden

Bli med NRK inn i Nordeabygget på Majorstua. - Jeg elsker jobben min. Det å kunne dokumentere overfor bedriftseiere at det å ta bærekraftige valg er fornuftig både for miljøet og for bunnlinjen. Den beste kilowattimen er den du ikke bruker.

22. september 2022
Standard morgen

Standard Norge

Standard Morgen: Informasjonsflyt fra bygg til drift

Standarder for dokumentasjon av bygg er verktøy og en forutsetning for at vi når målene om grønne bygg og sirkularitet. Dokumentasjon om forvaltning, drift, vedlikehold og utvikling (FDVU) for byggets deler er en viktig stafettpinne og informasjonsbærer når bygget er klar til bruk og det overleveres fra bygger til eier og drifter. Hos Standard Norge denne morgenen ser du blant annet nestleder i styret for NKF digital, Gunnar Slinning Østad, som har vært delaktig i utarbeidelsen av de to standardene.

15. september 2022
Husbanken

Husbanken / Webinar

Kom i gang med Kobo!

Husbanken er snart klare til å dele Kobo med hele kommune-Norge! Kobo er et digitalt system for kommunale utleieboliger som vil lette boligarbeidet i kommunene. På webinaret 29. september får dere vite hvordan dere kommer i gang.

15. september 2022
Gangbro for å knytte etasjene sammen. Foto/illustrasjon: Bærum kommune

Tidsskriftet Kommunalteknikk / Jobb smartere

Fyller kommunegården med brukte møbler

I Bærum skal 37 000 kvadratmeter fylles med brukte møbler. Når Bærum kommune skal møblere den totalrehabiliterte kommunegården i 2023, er ambisjonen at så mye som mulig av møblene skal være brukt. Vi har snakket med prosjektleder Kjersti Lysne Sanden om prosessen.

15. september 2022
Direktøren skiver denne uken om strømpriser og hva du, jeg og norske kommuner kan gjøre. Foto: Chris Caspersen

Norsk Kommunalteknisk Forening

Bli en energisnåling du også – da er du en miljøagent

Vips, så var det september. Etter knappe fire uke på jobb kan jeg fortsatt kjenne sommerfølelsen i kroppen. Men mest av alt gleder jeg meg over høsten. 

01. september 2022
Per-Tore Støen er direktør i Trondheim eiendom. Foto: Øyvind Blomstereng

Jobb Smartere 2022 / 27.-28. oktober

– Årets mest matnyttige eiendomskonferanse

Årets happening for drift, eiendom og renhold går av stabelen i Trondheim litt senere i høst. I den fobindelse har vi tatt en prat med Per-Tore Støen. Han er direktør i Trondheim eiendom og sentral i programkomiteen som har satt sammen konferansen.

25. august 2022
– På vegne av kommunene er jeg oppriktig bekymret for tilgang på nok og riktig kompetanse, til en lønn som kommunene kan ta seg råd til, forteller Kierulf til kommunalteknikk.no. Foto: Chris Caspersen

Norsk Kommunalteknisk Forening

– Oppriktig bekymret for tilgang på nok og riktig kompetanse

Norsk Kommunalteknisk Forening leverte fredag innspill til høringen til NOU 2022: 3 På tryggere grunn. Både nye plikter, kontroll og kompetanse er sentrale deler av høringssvaret. – Det har vært en lang prosess med åpne høringsmøter og god prosess blant foreningens tillitsvalgte. Nå gjenstår det å se hva som blir tatt til følge, forteller administrerende direktør i NKF, Kirsti Kierulf. 

24. august 2022
Hele panelet med Norsk Vann, KS, Venste, MDG, Arbeiderpartiet, NKF og Høyre. Foto: Sindre Haarr

Norsk Kommunalteknisk Forening

Gode treffpunkt under Arendalsuka

Under Arendalsuka møtes politikere og organisasjoner fra hele landet for å diskutere og utveksle erfaringer. Norsk Kommunalteknisk Forening, ved administrerende direktør Kirsti Kierulf har vært i Arendal for å delta i panelsamtaler om offentlig-privat digitalisering, rekruttering og rent vann. 

19. august 2022