NKF komtekpodden

KomtekPodden

Smartlys til besvær

Under Kommunevegdagene med park slo Kirsti av en prat med Arne Henry Grottvik i Tysvær kommune. Han og kommunen har møtt på utfordringer i forbindelse med strømavlesingen etter at de installerte smart belysning langs veiene i kommunen. Nettselskapet krever at kommunen har AMS-målere med tilhørende abonnement selv om smartlysene leser av strømforbruket.

22. juni 2022
Vann og veg Kvam heard 22

NKFmagasin.no

Vann og veg i Kvam herad

I hjertet av Hardanger ligger langstrakte og vakre Kvam herad, med tettstedene Strandebarm, Norheimsund, Øystese og Ålvik på rekke og rad langs Hardangerfjorden. Her har både vei og vann vært under kontinuerlig opprusting de siste årene, til glede for kommunens vel 8500 innbyggere.

21. juni 2022
Sajad Seyedi, prosjektleder i kommunalområde forvaltning og utvikling, har tatt plass i en av de nye hengekøyene i parkens sørvestlige del. Han er glad for at de kunne åpne den nye parken sommeren 2022. Foto: Kjell M. Jacobsen

Tidsskriftet Kommunalteknikk

Terrassert landskap, skogholt og bekkeløp: Sletta park i Sørumsand

Det flotte anlegget Sletta park på 2 648 m2 ligger i sentrum av Sørumsand og ble åpnet i juni 2022. Parken, med en total investeringskostnad på om lag 18 millioner kroner, var opprinnelig planlagt å stå ferdig i slutten av 2019, men forskjellige utfordringer underveis gjorde at prosjektet ble tre år forsinket.

21. juni 2022
NOU høringsmøte

Norsk Kommunalteknisk Forening

Åpent høringsmøte: På trygg grunn – Bedre håndtering av kvikkleirerisiko

– Det er flere gode forslag å stille seg bak i NOUen, men dersom vi skal etterleve alle pliktene som NOUen legger opp til blir det mange nye oppgaver i norske kommuner, sier seniorrådgiver Iren Meli Lundby etter det åpne høringsmøtet til NKF om Gjerndrumutvalgets rapport: På trygg grunn – Bedre håndtering av kvikkleirerisiko. 

15. juni 2022
Kommunevegdagene -23

NKF veg og park

Kommunevegdagene med park til Skien i 2023

– NKF veg og park tar med seg deltakere og utstillere til Skien i 2023, forteller administrerende direktør i NKF, Kirsti Kierulf.

02. juni 2022
God stemning i salen under landsmøtet 19. mai i Brummundal. Foto: Kjell Jørgen Holbye

Norsk Kommunalteknisk Forening

Nye styrer og ny strategi

Det var et begivenhetsrikt NKFs landsmøte som gikk av stabelen på Wood hotell i Brumunddal den 19. mai. Landsmøtet valgte ny leder for hovedstyret, opprettet en ny fagavdeling i NKF og vedtok ny strategi.

23. mai 2022
Design uten navn-39

Kommunevegdagene 2022 - nå også med park!

Bli med digitalt dersom du ikke har mulighet til å reise til Trondheim

Vi har lagt til rette for at du som ikke har anledning til å reise til Trondheim kan følge det faglige programmet direkte digitalt - til en billig penge.

13. mai 2022
luftkvalitet

Statens Vegvesen

Ingen brudd på grenseverdiene for luftkvalitet i fjor

Foreløpige måledata for luftkvalitet viser at det ikke var noen brudd på grenseverdiene i norske byer og tettsteder i 2021. I 2022 blir det vanskeligere.

06. mai 2022
Elevene fra programfag VG2 geofag fra Hetland videregående på besøk hos Statens vegvesen i Stavanger. Bak til venstre står byggeleder Rolf Anders Tønder Svensson i Statens vegvesen og geolog Agnes Haker i Rogaland fylkeskommune. Bak til høyre geofaglærer Erika Rørvik Njå. Foto: Lars Olve Hesjedal, Statens vegvesen.

Statens Vegvesen

Er disse ungdommene fremtidens geologer?

Var det fremtidens geologer Statens vegvesen hadde på besøk i Stavanger?

06. mai 2022
Skilt elg

Kommunevegdagene 2022 – nå også med park!

Siste frist for early-bird-registrering er 1. mai!

Ved registrering innen 1. mai får du Bli-kjent-treff med i prisen*

28. april 2022