Rita Regbo og Rune Kilen er de nye lederne i NKF veg og trafikk.

NKF veg og trafikk

Rita og Rune tar over

Etter landsmøtet er det valgt både ny leder og nestleder i fagstyret for veg og trafikk. Rune Kilen fra Alver kommune og Rita Regbo fra Skien kommune tar over vervene som henholdsvis leder og nestleder i NKF veg og trafikk.

23. september 2020
Mange sykler og biler i veikryss. Litt kaotisk.

Veg og trafikk

Hva gjør trafikanter utrygge og frustrerte?

Fotgjengere, bilister og syklister, og en stadig voksende gruppe med elsparkesykkel. De skal alle ha plass i og langs veien. Men det oppstår ofte gnisninger. Forskere fra Transportøkonomisk institutt har i et nytt forskningsprosjekt snakket med trafikanter i hele landet.

22. september 2020
Utvik sentrum 2018. Foto: Amund Hjelle

Tidsskriftet Kommunalteknikk

Fagre Stryn i ras, vind og væte

Stryn, staden der corona vanlegvis er sommarsøte jordbær og hundretusenvis av turistar kjem både sjøvegen og landevegen for å oppleve fjord, fjell og brear. Der amerikanarar står med store auge og lurer på kor tid fossane blir skrudd av for kvelden. Der campingbilane står tett i tett på campingplassar og rasteplassar og gondolbana tek deg frå null til tusen meter på seks minutt. Men også der det i løpet av få sekund kan gå frå idyll til ras, flom og orkan.

30. juni 2020
Innspill sparkesykkel

NKF veg og trafikk

Bli med på nettmøte i dag: Erfaringer fra årets sesong

Samferdselsdepartementet har nå tatt fatt på arbeidet med å endre regelverket som regulerer elektriske sparkesykler. NKF ønsker i den forbindelse å bidra med innspill av praktiske eksempler for håndteringen i norske kommuner.

23. juni 2020
webinarserie veg og uterom

NKF veg og trafikk

Fikk du ikke med deg vårens webinarer innen veg og uterom?

Fortvil ikke, webinarene er nå tilgjengelig som opptak

23. juni 2020
Flomvarsling

Nord-Gudbrandsdal

Dialogkonferanse om flomrespons

I forbindelse med Flomrespons-prosjektet der de seks kommunene i Nord-Gudbrandsdal skal utvikle et innovativt verktøy for flomvarsling på lokalt nivå, arrangeres det nå en dialogkonferanse 10. juni. Dette er for alle relevante leverandører og andre aktører som er interesserte i utviklingen av et nytt flomvarslingsverktøy.

19. mai 2020
Skjermbilde 2020-05-15 kl

Veg og trafikk

Dialogkonferanse om snødeponi

Oslo kommune ved Bymiljøetaten og Trondheim kommune ved Byutvikling samarbeider om en innovativ anskaffelse for fjerning av forurenset snø i byene. Hvordan kan vi fjerne snøen og utnytte den og avfallet som følger med – smartere enn i dag?

15. mai 2020
Veg naerbilde illustrasjon

Webinarserie veg og uterom

KOSTRA og kommunal veg

KOSTRA-rapporteringen skal være styringsinformasjon som inneholder ressursinnsatsen, prioriteringer og måloppnåelse i kommunen. Som en del av webinarserien om veg og uterom denne våren, ønsker NKF å sette fokus på hvordan man henter ut og bruker KOSTRA-tallene.

12. mai 2020
– Vi har et system knyttet til forvaltning av fylkesveger og kommunale veger som er litt komplisert og hvor faren for å påføre kommunene økte samferdselskostnader er reell, sier Rune Aale-Hansen, administrerende direktør i NKF.

Norsk Kommunalteknisk Forening

Advarer mot økte samferdselskostnader for kommunene

Regionreformen har aktualisert omklassifisering av fylkesveger til kommunale veger. En slik overføring av oppgaver utløser ikke samtidig overføring av midler.– Vi vet at regionreformen ikke har som hensikt å påføre kommunene ekstra kostnader. Imidlertid har vi et system knyttet til forvaltning av fylkesveger og kommunale veger som er litt komplisert og hvor faren for å påføre kommunene økte samferdselskostnader er reell, sier Rune Aale-Hansen, administrerende direktør i NKF.

05. mai 2020
Vegoguterom1

NKF veg og trafikk

Lanserer webinarserie for veg og uterom

NKF lanserer denne våren en serie på 6 dagsaktuelle webinarer. – På den måten kan man holde seg oppdatert fra hjemmekontoret, sier rådgiver Andreas Birkeland.

28. april 2020