Vann og avløp

VA-miljøbladet omhandler hvordan man på en hensiktsmessig og enkel måte kan beregne midlere årlige utslipp av miljøgifter fra overvann og regnvannsoverløp.

Miljøgifter i overvann har kommet mer i fokus for myndigheter og kommuner i det siste. Det har vist seg at overvann er en meget betydelig kilde for miljøgifter i forhold til mange andre kilder. For å kunne oppfylle Rammedirektivet for vannforekomster og Vannforskriften, må det fokuseres mer på utslipp av miljøgifter fra avløpsnettet.

Miljøgiftene som beskrives her er de mest betenkelige av tungmetallene og noen organiske miljøgifter og som fins i betydelig grad i overvann. Dette er kadmium, krom, kobber, kvikksølv, nikkel, bly, sink, og polysykliske aromatiske hydrokarboner (PAH16) som også inkluderer benzo(a)pyren (BaP), samt PCB7.

Få tilgang til hele bladet på va-blad.no (abonnementsordning).

Om VA/Miljø-blad

Stiftelsen VA/Miljø-blad er grunnlagt av Norsk kommunalteknisk forening (NKF) og Norsk Vann. Hensikten er å produsere veiledende normer for tekniske løsninger og arbeidsoperasjoner innen VA-fagene basert på «beste praksis løsninger». Disse normene har fått navnet VA/Miljø-blad.

Norsk Rørsenter er prosjektledere for VA/Miljø-bladene.

VA/Miljø-blad har ca. 1300 abonnenter. Ca. 320 kommuner er så langt med i ordningen, mens øvrige abonnenter fordeler seg på konsulenter,entreprenører, rørleggere og leverandører.

Hittil er 116 blader utgitt. Flere nye blad er planlagt / under utarbeidelse. Samtidig pågår det kontinuerlig revisjon av allerede utgitte blader.

Se også va-norm.no

Tip a friendTips en venn
Printer friendlySkriv ut