NKF bygg og eiendom

Blir 2020 et vendepunkt innen kommunal eiendomsforvaltning?

Årets Jobb smartere blir både grønn og digital. Les om hvorfor Fredrikstad kommune deltar fysisk, mens Kristiansand velger å følge arrangementet lokalt, LIVE på nett. 

Både Kristiansand kommune og Fredrikstad kommune er engasjert i programinnholdet på årets konferanse, og eiendomssjefene har også for lenge siden signalisert at de vil delta. I disse uvanlige tider har de imidlertid valgt ulike veier. Dette måtte vi høre mer om, og har derfor tatt en liten «prat» med de respektive.

Rigger lokalt arrangement med felles visning for Kristiansand kommune

Vi tok en prat med eiendomssjef Hans-Christian Gram:

1. Fortell litt mer om begrunnelsen for valget
– Vår leder for renhold (Jan Heikki Maurstad) foreslo å bruke anledningen til både kulturbygging og faglig påfyll – og slik ble det. Vi lager et lokalt opplegg basert på samme form som Jobb smartere bruker, med både paralleller og felles temaer. Vi ønsker å være med på Jobb smartere, men velger å gjøre dette lokalt for å unngå reisekostnader, og til dels risikofylte ansamlinger av personell. Samtidig så klarer vi å samle flere til en lokal samling enn vi kunne gjort dersom vi skulle ha brukt tid og kroner på reise, og ikke minst så er det en god «grønn» verdi i dette.

2. Hvilket utbytte forventer du at dine medarbeidere sitter igjen med etter to konferansedager?
– Vi har som alltid en forventning til at det faglige innholdet er innholdsrikt og givende for deltakerne, uavhengig av hvilket fagområde de representerer.
Målet vårt er å stille med 30 – 40 forventningsfulle deltakere.

3. Blir 2020 et vendepunkt innen kommunal eiendomsforvaltning?
– I en eller annen form så vil vi nok bli påvirket av kommunesammenslåing og koronasituasjonen. Hvordan dette på sikt vil påvirke eiendomsforvaltningen vil nok tiden vise, men at det vil komme andre krav til f.eks. byggets utforming og innhold er jeg rimelig sikker på at vi opplever om kort tid. Den digitale hverdagen var på full fart inn i Kristiansand kommune og eiendomsforvaltningen før korona’en kom. Vi ser, som helt sikkert mange andre, at det er mye som kan løses ved hjelp av digitale verktøy – på «godt og vondt», og det er en medvirkende årsak til at vi velger å være hjemme under årets «Jobb smartere».

Fredrikstad kommune deltar fysisk på konferansen

Vi tok også en prat med Voica D. Imrik, etatssjef bygg og eiendom i Fredrikstad kommune:

1. Fortell litt mer om begrunnelsen for valget
– Vi har ikke lang vei til Oslo og trenger forandring fra hverdagen på kontoret. En tur sammen styrker i tillegg lagfølelsen og vi opplever noe fint sammen som gruppe. Vi er dessuten trygge på at arrangør legger opp til et trygt og fint opplegg med god ivaretakelse av smittevern-anbefalingene.

2. Hvilket utbytte forventer du at dine medarbeidere sitter igjen med etter to konferansedager?
– Jeg forventer at de får bekreftelse på at de er på rett vei, at de får inspirasjon og mot til å tenke nytt, smart og «utenfor boksen» og mange gode idéer både innen ledelse og eiendomsforvaltning. Videre forventer jeg at de kjenner stolthet og takknemlighet over å være en del av et team som søker utvikling og forbedring, og over å kunne være med på et godt faglig opplegg og avbrekk fra en travel arbeidshverdag.

3. Blir 2020 et vendepunkt innen kommunal eiendomsforvaltning?
– Det tror jeg, ja, så absolutt! Vi kommer ikke til å glemme hvor lett vi slo over til heldigitale arbeidsmetoder fra én dag til en annen, og hvor lite fysisk arbeidssted egentlig hadde å si. Arealer stod tomme og vi fikk gjort jobben likevel – så framtidens arbeidsplasser vil nok være langt mer fleksible enn det vi har sett så langt, og behovet for stillerom eller enekontor kan lett tilfredsstilles ved hjemmekontor. Renhold er også satt på agendaen på en helt annen måte enn tidligere, og viktigheten av gode driftere ble veldig tydelig da samfunnet var i krise.

Hilsen fra fjorårets vertskap

Fjorårets konferanse ble lagt til Trondheim kommune, med Trondheim eiendom som vertskap. Se, og hør, eiendomssjef Per-Tore Støens hilsen i samtale med årets møteleder Kolbjørn Nordvik.

– Vi håper å kunne ønske flest mulig fra hele landet velkommen 23. og 24. september, både i Oslo og online.

Begrenset antall fysiske plasser i salen – Velg gjerne grønt og digitalt!

Årets Jobb smartere har fokus på grønn
– Vi gleder oss til å ønske både Kristiansand og Fredrikstad velkommen til konferansen. De begrenset antall plassene i salen har allerede begynt å fylles opp, og bidragsyterne ser frem til å kunne snakke til et stort publikum, noe vi også legger til rette for, sier rådgiver i NKF, Elisabeth Leikanger.

– Jeg håper de som ikke kan få plass i salen, eller ikke har anledning til å reise, benytter anledningen til å følge konferansen grønt og digitalt, avslutter Leikanger og minner om at man bør sikre seg plass allerede i dag.

Blir 2020 et vendepunkt innen kommunal eiendomsforvaltning?

Programkomitéen er stolt av å igjen kunne levere et høyaktuelt og matnyttig innhold til hele landet i denne utfordrende og spennende tiden. Det handler om vendepunkt, endring og nytenking: Hva tar vi med oss videre og hvordan skal vi jobbe annerledes fremover?
 
Fokus: Fortsatt søker vi å favne fremtidens byggeprosjekt, byggdriftdrift/renhold og forvaltning, og i dette annerledes året har vi vært nødt til å jobbe enda smartere. Vi vil evaluere og dele erfaringer fra samtidens eiendomsforvaltning.
Hvordan har vi vært nødt til å tenke annerledes, hvilken ny kunnskap har vi tilegnet oss, og hvordan vil dette prege måten vi arbeider på fremover?
Hva er egentlig grønn byggdrift og grønt renhold, og hvordan få det til? 

Program og påmelding - Klikk på bildet under

Jobb smartere 2020.PNG.jpg