Arild Axelsen i Forum for Byggesak deltok på arrangemnetet

Årsmøte i Föreningen Sveriges Byggnadsinspektörer.

 

FFB’s svenske søsterorganisasjon, FSB, hadde sin årlige årskonferanse i Åre 26. …quot; 30. april. Møtene ble holdt på fasionable Holiday Club og FFB var representert med styremedlem Arild Axelsen fra Frosta kommune.

 

Foreningen ble stiftet så tidlig som i 1950, og den har 420 medlemmer. Styret består av 10 personer med varamedlemmer, og leder er Stig Åkermann fra Härnosand Kommun. Foreningen er medlem i CEBC, den europeiske organisasjonen.

 

En stor del av konferansen var viet den nye PBL som har vært ute til høring.  Reglene her er blitt ganske sammenlignbare med den norske loven. Et par punkt er det uenighet om, bl a om det skal være søknadsplikt på alle tiltak. Kommunene er uenig i dette og ønsker noen unntak. Andre endringer som vi kjenner igjen er  konsekvensutredninger, bruksendring søknadspliktig og forhåndskonferanse. Kommunene må få forsterket kompetanse da lovendringen vil medføre betydelig merarbeide.

 

Selve årsmøtet er lukket, men styret ble gjenvalgt. Etter årsmøtet var det behørig festmiddag. Etter at den offisielle informasjonsdelen var avsluttet ble deltakerne invitert på tur til toppen av Åreskutan eller til Tännforsen, som er en av Sveriges ganske få større fosser, like ved grensen til Verdal.

 

 

Foreningen kan du lese om her

 

Tip a friendTips en venn
Printer friendlySkriv ut