Illustrasjonsbilde: Pexels.com

Illustrasjonsbilde: Pexels.com

Vinterdrift 2023 / 15.-16. november

Deler erfaringer og utfordringer med klager og rettssaker knyttet til brøytekontrakter

Utlysning av brøytekontrakter til private entreprenører er en viktig del av kommunenes ansvar for å sikre vinterdriften av veiene. Dette er en kompleks oppgave som krever grundig planlegging og håndtering av ulike utfordringer.

Roger Martiniussen er sektorleder for Kommunalteknikk og Samfunnsutvikling i Porsanger kommune. Han kommer til Vinterdriftskonferansen i Alta i november. Foto: Privat
Roger Martiniussen er sektorleder for Kommunalteknikk og Samfunnsutvikling i Porsanger kommune. Han kommer til Vinterdriftskonferansen i Alta i november. Foto: Privat

Problemstillingen har fått økende oppmerksomhet de siste årene, ikke bare for Porsanger kommune, men også på fylkes- og statsnivå. Dette gjelder spesielt i regioner med krevende vinterforhold.

Kommunene spiller en avgjørende rolle i å sikre trygge og fremkommelige veier i vintermånedene, og brøytekontrakter med private entreprenører er en viktig del av denne prosessen. Likevel er det mange utfordringer knyttet til disse kontraktene som kan ende opp i rettssaker.

Roger Martiniussen er sektorleder for Kommunalteknikk og Samfunnsutvikling i Porsanger kommune og kommer til Vinterdrift i Alta for å dele kommunens erfaringer.

  1. Bakgrunn og kontekst: Hvorfor kommunene inngår brøytekontrakter med private entreprenører, og hvorfor dette kan være en kilde til konflikt?
  2. Hovedutfordringer: De viktigste utfordringene kommunene møter når det oppstår klager på brøytekontrakter.
  3. Lovgivning og juridiske rammer: Den juridiske konteksten som regulerer og styrer brøytekontrakter..
  4. Risikohåndtering og forebygging: Hvordan kan kommunene bedre forberede seg for å minimere risikoen for konflikter og rettslige prosedyrer?
  5. Anbefalinger: Hvordan skal kommunene håndtere disse utfordringene mer effektivt?

Vi gleder oss til å høre fra Porsanger kommune under Vinterdriftskonferansen i Alta i november.

Her finner du hele programmet og påmelding.

Vinterdrift header 23.png