Fra Stavanger kommune sitt foredrag om erfaringer om bruk av digital opplæring i renholdsfaget. Foto: NKF

Fra Stavanger kommune sitt foredrag om erfaringer om bruk av digital opplæring i renholdsfaget. Foto: NKF

NKF bygg og eiendom

Dette var Jobb smartere 2023: – Vi kan bli enda flinkere til å stjele

Nok en Jobb smartere-konferanse er historie. Årets utgave var rådgiver Anders Marius Bøe sin første, og kristiansunderen er fornøyd med gjennomføringen og gleder seg allerede til neste år.

Rådgivere i NKF Anders Marius Bøe (t.v.) og Per Ove Akselvoll under konferansen. Foto: NKF
Rådgivere i NKF Anders Marius Bøe (t.v.) og Per Ove Akselvoll under konferansen. Foto: NKF

Vi tar en prat med Bøe rett etter konferanseslutt. – Det er utrolig inspirerende at vi har så mange flinke og inspirerende folk med oss, forteller seniorrådgiveren: – Jeg opplever konferansen som veldig fremtidsrettet, der man ganske enkelt kan hente både ideer og inspirasjon som man kan sette ut i egen organisasjon. 

Bøe påpeker at det er mange høydepunkter gjennom to hektiske dager i Bergen, men at han sitter igjen med en følelse at kommunene bør bli enda flinkere til å stjele. 

Bøe mener at foredragene under konferansen holdt jevnt høyt nivå, og litt motvillig trekker han frem høydepunkter fra konferansen. – Jeg har jo egentlig ikke så myst å single ut noen, når alle holder så høyt nivå, smiler Bøe.  

– De største kunstnerne stjeler fra andre. I kommunesektoren har vi all anledning til å kopiere gode løsninger og metoder fra andre kommuner, forteller han. 

– Det er gjennom konferansen mange som inspirerer meg, med deres tanker og perspektiver på drift og utvikling. 

Fra befaringen i nye, gamle, Bergen rådhus. Foto: NKF
Fra befaringen i nye, gamle, Bergen rådhus. Foto: NKF

– Vertskapskommunen Bergen, ved eiendomssjef Harald Blytt ga et godt bilde av hvor utfordringene ligger når man skal energieffektivisere, når brukerne ikke vil. Hadde jeg vært i min gamle jobb i Kristiansund hadde jeg innført metodikken på dagen, forteller Bøe: – I tillegg kan Tore Fredriksen og Oslo kommune trekkes frem med det arbeidet de gjør med legionellaforebygging. Men som med all læring, så handler det om å få tak i, og tak på, den informasjonen man ikke har. 

Selv om innleggene og foredragene er viktige, fremhever Bøe at kontaktnettet og diskusjonene er det aller viktigste ved å møtes fysisk. – Det artigste er kanskje det å treffe menneskene, knytte kontakter og kunne diskutere felles problemstillinger. Jeg tenker dette har en enorm verdi for arbeidshverdagen ute i kommunene, avslutter seniorrådgiver Anders Marius Bøe. 

2024-versjonen av Jobb smartere er planlagt i Tromsø neste år, 16.-17. oktober og du kan reservere plass allerede nå.

JS23 NKF og KLP.jpg
Fra NKF og KLP Skadeforsikring sin lansering av NKF Dashbord Bygg. Foto: NKF