– Målet vårt med dette verktøyet er å bidra til å effektivisere byggeprosjektene slik at de både tar kortere tid, blir billigere og samtidig i tråd med målene vi har til kvalitet og funksjon

Adm. dir. i NKF, Rune Aale-Hansen. Foto: Alex Asensi.

Norsk Kommunalteknisk Forening

Direktørens hjørne: Prosjekthjelperen er klar

– Målet vårt med dette verktøyet er å bidra til å effektivisere byggeprosjektene slik at de både tar kortere tid, blir billigere og samtidig i tråd med målene vi har til kvalitet og funksjon, skriver adm. dir. Rune Aale-Hansen som denne uken fokuserer på kravspesifikasjoner for offentlige formålsbygg.

NKF har denne uken sluppet kravspesifikasjonene for formålsbygg som vi har døpt NKF prosjekthjelper. Dette er et helt nytt verktøy utviklet av NKF i felleskap med storbynettverket, Husbanken, Bygg21 og Boligprodusentenes forening. En særskilt takk rettes til Asker kommune og storbynettverket for deres bidrag i arbeidet.

Målet vårt med dette verktøyet er å bidra til å effektivisere byggeprosjektene slik at de både tar kortere tid, blir billigere og samtidig i tråd med målene vi har til kvalitet og funksjon.

Ved å bruke verktøyet vil du på en effektiv, rask, og rimelig måte kunne utarbeide kravspesifikasjoner for offentlige formålsbygg, og verktøyet kan brukes av alle som skal bygge, både i små og store kommuner.

Vi anslår at god bruk av verktøyet vil kunne redusere prosjekteringstiden med 3-6 måneder, samt redusere kostnadene med opp mot 10%, avhengig av størrelse på byggeprosjektet og entreprise.

Stolte og spente gleder vi oss til å dele dette med medlemmene våre.

Rune Aale-Hansen
Administrerende direktør
Norsk Kommunalteknisk Forening

Prosjkethjelper oversikt.png