Det blir faglig påfyll for både plan, byggesak og tilsyn under Fagkonferansen 2022. Her fra fjorårets konferanse i Drammen. Foto: Sindre Haarr

Det blir faglig påfyll for både plan, byggesak og tilsyn under Fagkonferansen 2022. Her fra fjorårets konferanse i Drammen. Foto: Sindre Haarr

NKF byggesak / NKF plan og miljø

Fagkonferansen for plan- og byggesak

Endringer i klimaet stiller stadig strengere krav til kartlegging og undersøkelser av naturfarer og bygging på usikker grunn. Kommunens saksbehandling er avgjørende for å forebygge og redusere risikoen knyttet til dette. I fellesprogrammet under årets fagkonferanse retter vi søkelyset på kommunens oppgaver som kan bidra til å unngå slike uønskede hendelser.

Først ut i fellesprogrammet er en presentasjon av Gjerdrumutvalgets NOU: På trygg grunn. Ketil Matvik kommer til konferansen for å presentere utvalgets funn og anbefalinger om tiltak for å bedre forebyggende arbeid av ødeleggende kvikkleireskred.

Boligfortetting i pressområder gir utfordringer med økt overflateavrenning. Overvannskoordinator Yvona Holbein fra Oslo kommune kommer for å presentere kommunens nye flomkart og veileder for håndtering av overvann, og hvordan disse skal benyttes i planarbeid og under byggesaksbehandlingen. 
 
Ekstremvær og intense nedbørsituasjoner stiller store krav til eksisterende ledningsnett og andre overvannstiltak. Skien kommune har utarbeidet en egen skybruddsplan for å imøtekomme fremtidens utfordringer. Tonje Brommeland Olstad gjester konferansen og vil forklare hva en skybruddsplan er, hvordan kom-munen har jobbet med planen, hvordan plan- og byggesak er involvert i prosessen og ansvarsfordelingen mellom de to.
 
På plan kommer blant andre Asplan Viak for å snakke om rapporten om kartlegging, systematisering og standardisering av planbestemmelser i reguleringsplaner.
 
Fagkonferansen for plan og byggesak arrangeres i Drammen og inkluderer aktu-elle temaer for plan, byggesak og tilsyn og har normalt 300 deltakere både digitalt og fysisk. Årets konferanse arrangeres på Quality Hotel River Station.
 
Vi ser frem til et spennende arrangement i Drammen med høyt faglig innhold og sosiale sammenkomster.