Hilde Moholt er ny i kommunen og klar for Kommunevegdagene. Foto: Iren M. Lundby

Hilde Moholt er ny i kommunen og klar for Kommunevegdagene. Foto: Iren M. Lundby

NKF veg og park

Fra sykehus til samferdsel

Hilde Moholt har tidligere jobbet både på sykehus, bedriftshelsetjeneste og i NAV-systemet. Statsviteren, med ledelse og IT i fagkretsen, har nå endt opp som konsulent ved samferdsel, park og idrett i Rana kommune.

Maler og rutiner: Moholt har bruykt mye tid på å lage maler og prosedyrer i Rana kommune. Disse tar hun med seg til Kommunevegdagene i Skien. Foto: Iren M. Lundby
Maler og rutiner: Moholt har bruykt mye tid på å lage maler og prosedyrer i Rana kommune. Disse tar hun med seg til Kommunevegdagene i Skien. Foto: Iren M. Lundby

Rana kommune er med et areal på 4 460 km² er den største kommunen i Nordland, den fjerde største i Norge og Mo i Rana er Nord-Norges tredje største by. I kommunen er det mye aktivitet det bygges flyplass, ny dypvannskai og batterifabrikk.

Moholt begynte som konsulent i Rana kommune i september 2022.

– Jeg hadde lyst på nye utfordringer og har alltid likt tekniske fag. Så da denne stillingen dukket opp, måtte jeg søke, forteller hun.

Hilde skryter av mottakelsen hun har fått i kommunen. – Det er blitt tatt god imot og har fått god hjelp både internt i kommunen og fra bydrift i andre kommuner.

Det er ikke annet å forvente enn en variert arbeidshverdag i en mellomstor norsk bykommune. Moholt forteller at hun har brukt en del tid på å få på plass gode prosedyrer og rutiner. – Etter at jeg startet savnet jeg noen prosedyrer og rutiner på vårt ansvarsområde. Men her begynner det meste å falle på plass, takket være god hjelp fra andre kommuner.

I tillegg til maler og prosedyrer driver Moholt også saksbehandling og jobber noe innenfor park og idrett. – Samarbeidet internt i kommunen fungerer veldig bra – og det hjelper selvsagt med gode rutiner og oppdatert kontaktinformasjon, forteller hun. – Det er utrolig mange dyktige kolleger her i Rana kommune.

Med bakgrunn fra sykehus og NAV har Moholt måtte ta til seg en del ny kunnskap etter overgangen til samferdsel. – Jeg har brukt NKF, Vegjus.no, Statens Vegvesen og Nordland fylkeskommune. I tillegg har jeg lest håndbøker, fått opplæring på Teams, sett på nettsider og fått bistand på telefon.

Rana kommune er med i NKFs vegnettverk i Nord-Norge. Moholt fant NKF ved en tilfeldighet, men har denne våren deltatt på sitt første nettverksmøte og mener det er nyttig å lære av hverandre å knytte kontakter utover kommunergrensene. – Det har vært veldig bra. Det er fint med en faglig oppdatering og flott å bli kjent med andre som jobber med det samme.

Dersom du vil vite mer om vegnettverkene i NKF, kan du lese mer her eller ta kontakt med seniorrådgiver Iren Meli Lundby.

På programmet under Kommunevegdagene

Rana kommune har som mål å være en trygg og trafikksikker kommune. Det skal være trygt å ferdes langs kommunale veier. Vegetasjon fra privat eiendom vokser inn over kommunal veigrunn, hindrer sikt, gjør at det blir vanskelig i forhold til nødvendig trafikk sikkerhet, og er til hinder for alle typer trafikanter. Dette kan også være til hinder for veivedlikehold av kommunen som veieier. Rana kommune har laget rutiner og maler (brev) som skal sørge for at grunneier fjerner dette. Hilde vil dele dette og erfaringene så langt med deltagerne på Kommunevegdagene med park i Skien.

Header Kommunevegdagene 2023 - Skien.png