Solfrid H. Obbink, Konsulent, Råde kommune

Solfrid H. Obbink, Konsulent, Råde kommune

NKF bygg og eiendom

Gleder seg til Boliger for fremtiden 2022

Norske kommuner er de viktigste myndighetsaktørene for økt boligbygging. Denne konferansen inviterer til tverrfaglig samspill og beste praksis. Velferdsteknologi eller omsorgsteknologi? Hvem skal ha ansvaret? Hvordan forebygge og trene på uønskede hendelser? Få nyttige innspill til planleggingen framover! 

Hanne Storheil (004)_289x390
Hanne Storheil, Avdelingsleder Eiendom, Brønnøy kommune

Forventninger om å få gode innspill til planleggingen framover

Årets viktigste boligkonferanse bygger bro mellom eier/forvalter og tildeler, og inviterer til tverretatlig samspill og beste praksis. Hanne Storheil, Avdelingsleder Eiendom i Brønnøy kommune, har deltatt en rekke ganger og inviterer denne gangen med seg et tverrfaglig boligforum til å følge de to dagene konferansen varer..

– Hvilke forventninger har du til din deltagelse?

– Det er som vanlig mange aktuelle tema i programmet, og vi deltar digitalt denne gangen slik at flere kan være med, men selvfølgelig er det bedre å møtes fysisk og treffe andre kommuner. Vårt tverrfaglige Boligforum består av fagpersonell fra Flyktningetjeneste, Pleie/omsorg, ROP, Miljøtjenesten, Planavdelingen, Eiendomssjef og Rådmann. Jeg har også denne gangen forventninger om å få gode ideer og innspill for planleggingen framover, og ser frem til konferansen, avslutter Storheil.

Denne konferansen ser jeg frem til!
Solfrid H. Obbink, konsulent i Råde kommune, deltar for første gang på konferansen. Solfrid valgte å delta fysisk, og hun gleder seg.

– Hvilke forventninger har du til deltagelse på konferansen?

– Jeg har ikke deltatt tidligere og synes valget mellom fysisk eller digital deltakelse er kjempefint. Da kan man velge selv ut ifra hva man har mulighet for og har lyst til. 
Mine forventninger er å kunne lære og utvikle meg slik at jeg kan drifte Boligkontoret best mulig for Råde kommune. Temaene jeg ser mest frem til er: Planarbeid, Systematisk arbeid med boliger og beboere, Trygge boliger Rus og psykiatri, Risikovurdering og Juss hjørnet.

Kurt O
Advokat Kurt O. Bjørnnes

Taushetsplikt, taushetsrett, opplysningsplikt og avvergingsplikt ved arbeid i andres hjem

Advokat Kurt Bjørnnes har en egen og unik evne til å gjøre tørt stoff spennende, og har derfor blitt en populær gjenganger på konferansen. I årets foredrag vil Bjørnnes gi oss en konkret gjennomgang av de forvaltningsrettslige reglene på området Taushetsplikt og rett. Opplysnings- og avvergingsplikt. Hovedfokus vil ligge på taushetsplikten og muligheten for nødvendig samarbeid mellom ulike fag og instanser. Én av problemstillingene er deling av taushetsbelagte opplysninger etter dagens regelverk holdt opp mot de endringene som er foreslått i ny forvaltningslov. Jf. NOU 2019:5. En annen problemstilling er innholdet i avvergingsplikten etter straffeloven § 196.

Espen 3
Espen Andersen Strand

Velferdsteknologi eller omsorgsteknologi – og hvem skal ha ansvaret?

Espen Andersen Strand er Virksomhetsleder, Etat for Bygg og Eiendom – Boligbygg, i Fredrikstad Kommune. Han har deltatt på Boliger for fremtiden en rekke ganger, men dette er første gangen som bidragsyter. Espen er invitert til å delta i Sofaprat med NKFs direktør på dag 2, og temaet som skal drøftes er Velferdsteknologi, eller skal vi heller si Omsorgsteknologi? Vi ba Espen reflektere litt rundt temaet:

– Velferdsteknologi blir viktigere og viktigere i årene fremover dersom man skal nå målene om å få flere til å bo hjemme i sin egen bolig lengst mulig, men en utfordring man støter på er hvem og hvordan skal disse systemene driftes. Dette har vært, og vil jeg tro, er en utfordring i forhold til driftsorganisasjonen i den enkelte kommune. Vi drifter jo våre egne bygg, men ikke private hjem. Mange kommuner har nok utarbeidet egne veiledere og har dette med i sine kravspesifikasjoner når man bygger nytt, men hva med de store private utbyggerne? Hvordan skal vi få med dem, når målet er at flest mulig skal bo hjemme lengre? Skal kommunene være pådrivere her? Kan utbyggingsavtaler bidra med å få til dette? Både leverandører og politikere er utfordret til å delta i Sofapraten om en måneds tid. Her gjelder det å følge med. Vi gleder oss!

Flere høydepunkter fra konferanseprogrammet:

Revitalisering av en offentlig boligpolitikk: Bør vi tenke nytt?
Hvordan sørge for riktige og nok boliger i et bærekraftig perspektiv?
Planlegger vi oss bort, eller blir vi borte i planleggingen?
FDV + Boligsosialt = SANT, men HVORDAN samhandle?
Nytt fra Husbanken og Husleietvistutvalget

Ønsker du å gjøre en forskjell i morgendagens kommunale boligforvaltning? Snart 100 påmeldte allerede!

NKF tilrettelegger nå alle sine konferanser for både fysisk og digital deltagelse, hvilket gir hele kommune-Norge en unik anledning til å få faglig påfyll fra de aller beste. 
Mange kommuner omfavner nå muligheten for digital deltagelse som et bærekraftig og ressursbesparende alternativ, og arrangerer sin egen «lokale konferanse» ved å samle ledergruppen og kolleger til faglig påfyll, og felles lunsj og middag. Dette er et grønt og meningsfylt alternativ!

Ellers er det selvsagt lite som slår å møte fagfolk, og kolleger fra andre kommuner, på den årlige nasjonale arenaen som av Husbankens administrerende direktør, Osmund Kaldheim, blir omtalt som «Landets viktigste boligkonferanse»! NKF har god erfaring med gjennomføring på det valgte hotellet, også mht. smittevern.


Velkommen til Boliger for fremtiden, både til deg som velger å sitte i salen på Clarion Hotel Oslo, og til dere som velger å samles lokalt for å følge oss «live direkte» på storskjerm, og dermed kan kombinere kulturbygging med faglig påfyll.

Vi gleder oss til å ønske vel møtt, både fysisk og digitalt!

Velg fysisk eller digital deltagelse, og sikre deg plass. EARLY BIRD tom. 25. januar:

Header BFF2022  format 16_9 1920x1080px