Vi gleder oss til Grønt Nettverk starter opp i Bergen, 5. juni. Foto: Shutterstock

Vi gleder oss til Grønt Nettverk starter opp i Bergen, 5. juni. Foto: Shutterstock

NKF og BPI

Grønt Nettverk i Bergen: Fremtiden tar rot i samarbeid

Norsk Kommunalteknisk Forening og Bad, Park og Idrett (BPI) har inngått et samarbeid og arrangerer en felles grønn nettverkssamling 5. juni der hele kommune-Norge er velkommen til å delta.  

Grønt Nettverk har oppstartssamling i forkant av Kommunevegdagene på Hotel Norge i Bergen 5. juni.

På oppstartssamlingen ønkser NKF og BPI å samle engasjerte kommunalteknikere fra hele landet for å skape et nettverk som fremmer grønn infrastruktur og innovative løsninger.

– I Bergen skal vi møtes fysisk for å snakke om løsninger som allerede finnes, samt brainstorme om temaer til fremtidige samlinger, forteller seniorrådgiver i NKF, Iren Meli Lundby.

Grønt Nettverk vil NKF og BPI gjennom en kombinasjon av ekspertise, ressurser og engasjement samarbeide om å identifisere og fremheve prosjekter og initiativer som fremmer miljømessig bærekraft, sosial inkludering og økonomisk utvikling. Her skal man fremheve prosjekter og initiativer, inkludert oppgradering av parkanlegg, etablering av grønne tak, utvikling av sykkelinfrastruktur og fremme av bærekraftige transportalternativer. Disse tiltakene vil ikke bare bidra til å bevare og forbedre byens naturlige miljø, men også skape attraktive, helsefremmende og inkluderende uteområder.  

– Vi er stolte over å sette i gang Grønt Nettverk, et historisk samarbeid som vil sette standarden for bærekraftig utvikling, forteller Sveinung Sviland, nestleder ved NKF veg og park. – Målet er å skape grønnere, mer livskraftige lokalsamfunn ved å integrere grønn infrastruktur i byplanlegging og utvikling. 

– Bad, Park og Idrett er glade for å være en del av dette spennende partnerskapet, forteller Anne-Marit Almås Marken, styreleder i BPI. – Ved å kombinere våre respektive fagområder og erfaringer, har vi en unik mulighet til å drive positiv forandring og legge grunnlaget for en mer bærekraftig fremtid.


Det blir et spennende program på oppstartssamlingen for alle som arbeider for mål om en grønnere, mer inkluderende og bærekraftig tettsteder.

I programmet på oppstartssamlingen skal vi blant annet innom blågrønt forum, handlingsplan for uønskede arter, gode og robuste planter som egner seg i uteanlegg, drift av regnbed, grønne tak og vegger, og befaring. Det vil i tillegg være en oppstartskick-off for Kommunevegdagene med underholdning. 

Påmelding og program finner du her.

Nettverksmøte for Grønt Nettverk