Skjermdump: vegvesen.no

Skjermdump: vegvesen.no

Statens vegvesen

Henter din kommune ut data fra Nasjonal vegdatabank?

Statens vegvesen gjennomfører en nullpunktsmåling for å kartlegge tidsbruk knyttet til å registrere inn og hente ut data fra Nasjonal vegdatabank. Dette gjøres i forbindelse med at programmet Digital drivkraft skal modernisere og videreutvikle teknologi og prosesser, slik at det kan leveres data av høy kvalitet fra Nasjonal vegdatabank til digital infrastruktur og nyttetjenester i Norge.

Kommunene er i ulik grad og på ulike måter brukere av Nasjonal vegdatabank. Digital drivkraft har allerede oversikt over hvem i kommunene som registrerer data inn i Nasjonal vegdatabank. Disse vil i nærmeste fremtid få forespørsel om å svare på nullpunktsmålingen.

Digital drivkraft er også interessert i å nå ut til kommuner som henter ut data fra Nasjonal vegdatabank. Med å hente ut eller se på data, menes alle måter å gjøre dette på, uavhengig av formål. Det kan for eksempel være for å hente ut rapporter, se på veiobjekter i kartløsninger eller for eksempel hente informasjon om veinettet generelt.

Gjelder dette deres kommune? Da oppfordrer vi dere til å sende e-postadressene til de som henter ut data til: simen.thronaes@vegvesen.no