Skjermdump fra Indoor viewer.

Skjermdump fra Indoor viewer.

DIKT-konferansen / 7.-8. desember

Indoor viewer, kan og er det verdt å bruke?

"Da pandemien inntraff og de fleste av oss jobbet hjemmefra var vi alle nødt til å finne nye løsninger for å kunne drive eiendomsforvaltning praktisk." Martin Ruud-Johansen er avdelingsleder for vedlikehold i Rælingen kommune. Han skriver litt om hvordan man kan utføre færre fysiske befaringer og kommer til DIKT-konferansen i desember.

Tekst: Martin Ruud-Johansen, avdelingsleder vedlikehold, Rælingen kommune

For å kunne opprettholde og utføre diverse prosjekter, så var Rælingen kommune avhengig av å gjennomføre befaringer med valgte entreprenører. Hvordan kunne dette la seg gjøre når vi ble både pålagt og oppfordret til så lite kontakt som mulig med hverandre?

Rælingen kommune hadde i forkant av pandemien scannet store deler av eiendomsmassen, noe som gjorde det mulig å benytte seg av programmet Indoor viewer. Programmet gjorde det mulig å gjennomføre digitale befaringer. Mål vedrørende tak, gulv, veggflater m.m er å anse som pålitelig i programmet, så mengde beregninger kunne også la seg gjøre.

Med delt skjerm i Teams kunne vi befare velkjente arealer med forskjellige interessenter som f.eks brukere, prosjektledere og utførende.

Nå i disse dager hvor mange av reglene vedrørende avstand til hverandre er opphørt, så ønsker man kanskje å jobbe slik vi gjorde før pandemien? Hvorfor det?

Jeg ser ingen grunn til å utføre utallige mindre befaringer fysisk lenger. I 9 av 10 tilfeller finner vi hva vi er på jakt etter sammen med interessentene gjennom Indoor viewer. Vi er da spart økonomiske kostnader, så vel som klimamessige påkjenninger, som f.eks bilbruk til og fra.

Min personlige mening er at et program som Indoor viwer er her for å bli! Alt i alt, et nyttig verktøy.

Ruud-Johansen kommer til DIKT-konferansen

Martin Ruud-Johansen kommer til DIKT-konferansen sammen med avdelingsleder for forvaltning i Rælingen kommune, Jürgen Spindler, for å snakke om byggenes informasjonsmodell.

DIKT-konferansen - eller Digitalisering av Kommunalteknikk, er en konferanse om hvordan vi skal digitalisere de kommunaltekniske tjenestene. Konferansen som startet som IK-bygg konferansen skal nå være aktuell for alle de kommunaltekniske fagområdene.

På programmet vil det bli praktiske eksempler på gode løsninger, inspirasjon til videre arbeid, leverandører som får vist frem hva de har å by på og ikke minst en god møteplass mellom kolleger i kommunalteknisk sektor.

Se hele programmet og meld deg på her.

DIKT header.png