Illustrasjonsbilde fra Dall-E

Illustrasjonsbilde fra Dall-E

NKF digital

KI i NKF Prosjekthjelper

Visste du at NKF og Consigli samarbeider om å gi kommunene tilgang til avansert kunstig intelligens (KI) gjennom NKF Prosjekthjelper?

I fjor anskaffet NKF rammeavtale med Consigli som gjør at alle kommuner som bruker Prosjekthjelper, får rabattert tilgang til å sjekke både konkurransegrunnlag og FDV ved hjelp av KI. I 2023 benyttet stadig flere kommuner seg av denne muligheten.

Hva gjør Consigli?

Consigli, en ledende aktør innen KI-teknologi for eiendomsbransjen, har utviklet et system som lærer av erfaringer. Dette muliggjør rask gjennomgang av dokumentpakker og lavere risiko i prosjektene. Ved å bruke kunstig intelligens identifiseres risikoelementer i dokumentasjonen på en brøkdel av tiden det tar manuelt. Etter sjekk av kvaliteten på FDVen, sorteres dokumentene i strukturen dere ønsker inn i FDV-systemet, helt automatisk basert på innholdet i hvert dokument. 

Per Ove Akselvoll er produkteier i NKF. Foto: Chris Caspersen
Per Ove Akselvoll er produkteier i NKF. Foto: Chris Caspersen

Erfaringer fra vellykkede prosjekter

Consigli har allerede flere kommuner som brukere, spredt i størrelse og beliggenhet. Bergen og Hemsedal kommuner er to av de som Consigli selv ønsker å trekke frem som gode eksempler.

Brukerne laster enkelt opp dokumentene for analyse og innen noen timer blir de presentert med et dashboard som viser risikoelementer og gir innsikt. Systemet avdekker avvik i dokumentasjonen, gir enkel oversikt over potensielle risikoer, og gir brukeren frihet til å bestemme hvordan de ønsker å håndtere funnene.

Har du spørsmål eller bare ønsker å ta en KI-prat. Ta kontakt med produkteier i NKF, Per Ove Akselvoll for en hyggelig prat.