NKF byggesak

Klart for ny runde med innføringskurs

Det siste årets nedgang i byggeaktivitet stiller krav til effektiv håndtering av byggesaker i norske kommuner. Det er derfor viktig at nyansatte tidlig finner fotfestet, kan jobbe selvstendig og kan fatte egne vedtak. For alle nyansatte arrangerer NKF innføringskurs i byggesaksbehandling 7.-8. februar.

Jon Adler Torp er rådgiver for NKF byggesak. Foto: Chris Caspersen
Jon Adler Torp er rådgiver for NKF byggesak. Foto: Chris Caspersen

Innføringskurset legger vekt på at deltakerne skal forså helheten i kommunal saksgang og oppgavene som følger som byggesaksbehandler. Ved bruk av veiledning og teknikker skal deltakerne i løpet av kurset lære å kunne gjøre egne vurderinger av tiltak og få bedret skriveteknikk ved bruk av klart språk. Målet er at deltakerne ved kursets utgang skal kunne skrive saklige og begrunnede vedtak.

Innholdet i kurset spenner seg fra mottakskontroll til vedtak og gir deltakerne en innføring i gjeldende lov og forskrift, reguleringsplan og planhierarki, ulike sakssystemer og sakstyper. Kurset gir også deltakerne en innføring av ansvarsrettsystemet, VVA-forhold og private retter. Det legges også vekt på at deltakerne skal få en forståelse av hva som er vesentlige og hva som er mindre mangler i søknad, samt utførelse av enkle kontroller av tegninger og kart, arealberegninger og utføre egne estetikkvurderinger. 

Kurset er rettet mot byggesaksbehandlere uten særlig erfaring med byggesaksbehandling fra tidligere. Målet er å gi deltakerne en god forståelse for grunnleggende saksbehandling og slikt danne et godt grunnlag for videre læring i kommunen. Kurset sørger for at alle nye saksbehandlere får et godt kunnskapsgrunnlag tidlig, og raskt vil kunne utføre sine oppgaver i kommunen. 

Har du spørsmål om kurset kan du kontakte rådgiver i NKF Jon Adler Torp.

Mer informasjon og påmelding finner du her.