Ansvarlig søker har ansvaret overfor myndighetene for at all nødvendig dokumentasjon foreligger, dvs. at søknaden er fullstendig. I uttrykket "fullstendig søknad" ligger det at søknaden må være godt nok dokumentert til å kunne tas under behandling. De fleste byggesøknader har mangler som gjør det nødvendig å be om tilleggsdokumentasjon. Dette forsinker saksbehandlingen, og medfører at kommunen ikke klarer å behandle søknadene innenfor gitte tidsfrister. Dersom en søknad inneholder vesentlige feil og mangler, skal saksbehandler vurdere avslag på ansvarsrett som ansvarlig søker.


Kursavgift: kr 1.950, medlemmer kr 1.750, som inkluderer lunsj og kursmateriell - påmeldingsfristen er 16. mai 2008

 Les mer::Dersom søknadsdokumentasjonen er av en så dårlig kvalitet og/ eller søknaden inneholder så mange mangler at saken ikke kan tas opp til realitetsbehandling skal søknaden sendes i retur.

Gjentatte feil/mangler vil kunne indikere svikt i foretakets system, eller ved bruk av det og/eller manglende kvalifikasjoner hos den faglige ledelsen, alternativt manglende vilje til å etterkomme plan- og bygningslovgivningen. Gjentatte feil/mangler vil derfor kunne føre til at foretaket ikke får godkjenning senere, fordi foretaket ikke oppfyller forskrift om godkjenning av foretak for ansvarsrett kapittel II om krav til foretakets system. GOF § Ansvarlig søker har en viktig og omfattende rolle i byggesaken. Det er visse minimumskrav vi stiller til ansvarlig søker, men det er også begrensninger i ansvaret. 6 pålegger ansvarlige foretak å ha et system som identifiserer, retter opp og hindrer gjentagelse av avvik.

Les om kursholderne

Stein Røsten, saksbehandler og tilsynsleder. Fast stedfortreder for bygningssjefen. Ingeniør med erfaring både fra privat og offentlig sektor. Ansatt i Bodø kommune siden 1993. Arbeidet som byggekontrollør frem til reformen i 1997. Deretter med saksbehandling og tilsyn.

 Malvin Bjorøy, avdelingsdirektør, sentral godkjenning i Statens bygningstekniske etat.  Han har vært byggesakssjef i Drammen kommune og har lang erfaring fra både privat og offentlig sektor.  Bjorøy er cand. scient. med solid kompetanse innen samfunnsplanlegging og bygningsrett.  Han har lang erfaring med kvalitetsledelse og kvalitetsrevisjoner. 

 Elisabeth Kynbråten, styreleder i Forum for byggesak og Plan- og bygningssjef i Asker kommune. Kynbråten er ingeniør med solid kompetanse innenfor byggesaksbehandling.

 Anne Lene Helgetun, nestleder i Forum for byggesak og fagleder for byggesak i Molde kommune. Helgetun er sivilingeniør med solid kompetanse innenfor byggesaksbehandling.

 Tor K Hegle, medlem av styret i Forum for byggesak og avdelingsleder for areal- og miljøavdelingen i Lindås kommune. Ingeniør med lang erfaring fra frå offentlig - og privat virksomhet.

 Elling Bollestad, medlem av styret i Forum for byggesak. Ansatt i Ringsaker kommune som faglig leder for byggesak. Er utdannet ingeniør med tilleggsutdanning i samfunnsplanlegging og har tidligere jobbet med kommunal arealplanlegging.

 Ellen Grønlund, prosjektleder for eiendomsutvikling i Tronrud Eiendom AS. Utdannet bygg- og anleggsingeniør med erfaring som rådgivende ingeniør RIB, byggesaksbehandling i Ringerike kommune og som overingeniør i Statens vegvesen. Styremedlem i Forum for byggesak.

 

Tip a friendTips en venn
Printer friendlySkriv ut