Norsk Kommunalteknisk Forening (NKF) er i endring. På ekstraordinært representantskapsmøte i oktober ble organisasjonen omstrukturert, fagforaene fikk nye navn og det ble lagt føringer for videre fornying av foreningen.

NKF har det de siste året jobbet med en strategiprosess. Flere faglige utforminger er blitt synlige gjennom prosessen. I løpet av vinteren er målet å komme fram til en ny visjon og en ny formålsparagraf som kan vedtas på årsmøtet i 2009.

 

Fra fylker og representantskap til årsmøte og lokalavdelinger

 Representantskapet har vært NKF`s høyeste organ siden 1998. Representantskapet har bestått av fylkesledere, fagforaledere og hovedstyret. Men i oktober ble årsmøtet gjeninnført som NKF`s høyeste organ. Bakgrunnen var for få aktive fylkesavdelinger, noe som blant annet førte til at mange medlemmer hadde mistet sin mulighet til å påvirke foreningen. Blant annet for å unngå dette, er fylkesavdelingene nå gjort om til lokalavdelinger og årsmøtet er gjeninnført og erstatter representantskapet. Det betyr i praksis at det kan opprettes lokalavdelinger uavhengig av fylkes- eller kommunegrenser og at alle medlemmene har personlig stemmerett.

 

Nye navn på fagforaene

  • NKF har gjennom flere år hatt en prosess på å gjøre foreningen mer helhetlig utad. Som ledd i dette, er navnene på fagforaene nå endret til følgende:
  • Forum for administrasjon og ledelse (FAL) er endret til ”NKF ledelse” og skal ha ledelse og rekruttering som sin hovedoppgave.
  • Forum for byggesak (FFB), er endret til ”NKF byggesak”.
  • Forum for fysisk planlegging (FFP) er endret til ”NKF plansak”.
  • Forum for Bygg og eiendommer (FOBE) er endret til ”NKF bygg og eiendommer”.
  • Forum for veg og samferdsel (FVS), er endret til ”NKF veg og samferdsel”.

 

Tip a friendTips en venn
Printer friendlySkriv ut