Panelsamtalen under oppstartsseminaret handlet om hvordan man kan ta ut energieffektiviseringspotensialet som ligger i norske kommuner. Foto: Julie Tollefsen

Panelsamtalen under oppstartsseminaret handlet om hvordan man kan ta ut energieffektiviseringspotensialet som ligger i norske kommuner. Foto: Julie Tollefsen

NKF / NVE / KS

Se det spennende energieffektiviseringswebinaret

Onsdag 22. mai var over 200 personer samlet, fysisk og digitalt, for å være med på lanseringen av NVE, KS og NKF sitt nye samarbeid Energieffektivisering i kommuner. – Vi står i en spennende situasjon, der markedet trenger oppdrag og kommunene trenger løsninger. Det eneste vi mangler er penger, forteller administrerende direktør i NKF, Kirsti Kierulf.

Med både NVE, KS, NHO Byggenæringen, Oslo kommune, NKF og Green Mountain på plakaten var det duket for å sparke i gang kompetanseløftet for energieffektivisering i norske kommuner.

– Det er masse vilje om å bidra lokalt i kommunen, fortalte NKF-direktøren fra scenen. Hun la frem Kristiansund kommunes satsing på bergvarme i forbindelse med byggingen av Folkeparken skole.

– Når du har mulighet til å bruke bergvarme, så viser erfaringene til Kristiansund at det bør gjøres, da det, i alle fall i deres tilfelle, var det billigste og mest miljøvennlige alternativet, forteller Kierulf i etterkant av lanseringswebinart.

Nå håper Kierulf at enda flere vil få med seg seansen, som hadde flere spennende innlegg.

– I tillegg jobber vi nå med både elæringsmateriadle og andre innovative former for kompetansedeling for å gi energieffektivisering i kommunene det løftet de trenger, avslutter hun.