NKF veg og park

Statens vegvesen blir med på høstens nettverksmøter

Denne høsten blir det mange spennende nettverksmøter i NKF veg og park. På møtene vil nettverkene ha omtrent samme agenda og tema til diskusjon. Denne høsten stiller også Statens vegvesen på de fysiske møtene for å presentere sitt DIGVEGLIS-prosjektet. 

Deltagelse på nettverksmøtene er et tilbud til medlemmene, og en nettverksgruppe møtes minst to ganger i året. Nettverkene kan dele erfaringer, kompetanse og beste praksis, sammenligne nøkkeltall, gjennomføre anskaffelser og prosjekter av felles interesse, vurdere deling av faglige ressurser på områder med for liten bemanning, og dele aktuelt fagstoff.

Denne høsten blir Statens vegvesen med på nettverksmøtene i høst for å snakke om veglister og prosjektet DIGVEGLIS.

Veglistene viser hvilke vekter og dimensjoner som er tillatt for kjøretøy på offentlig veg i Norge. ​I dag har vi 6 ulike veglister, relatert til ulike typer kjøretøy. Korrekt bruksklassifisering av veg er viktig for å ivareta infrastruktur, sørge for trafikksikkerhet samt muliggjøre effektiv og trygg transport. ​

Veglistene er et komplekst og omfattende fagområde som berører mange interessenter, og dagens løsning oppleves utilgjengelig og utdatert. ​​En digitalisering av veglistene innebærer å ta i bruk av ny teknologi for å utvikle en helhetlig løsning som imøtekommer brukerbehov, samt effektiviserer arbeidsprosessene.

Statens vegvesen (SVV) har et prosjekt for å utvikle en helhetlig saksbehandlingsløsning med stor grad av brukervennlighet mellom vegeiere og saksbehandlere i SVV. Prosjektet tar for seg innsamling av data, bearbeidelse og dialog med vegeier. I tillegg ser vi på forenkling av prosessene for vedtak, kunngjøring og publisering. For å tilrettelegge på best mulig måte, er en viktig del av prosessen er god dialog med vegeiere. Ved å delta i nettverksmøtene får vi mulighet for gode dialoger, for best mulig forståelse for kommunenes utfordringer i forbindelse med revisjon av veglistene. Gjennom nettverksmøtene får kommunene en aktiv måte å bidra til utvikling av løsningen.

Høstens møter

Nettverk Dato og sted
Romerike 19. september, Rælingen
Trøndelag 27. september, Værnes
Rogaland 3. oktober, Haugesund
Vestland 4. - 5. oktober, Voss
Fjellregionen 11. oktober, Dovre
Nord-Norge 18. - 19. oktober, Tromsø
Møre og Romsdal 26. oktober, Molde
Drammensregionen 8. november, Lier
Østfold/Follo 9. november, Rakkestad
Agder 24. november, Arendal
Hedmark TBD