Fredrikstad har nå kontroll på ventelistene på byggesak. Foto: Shutterstock

Fredrikstad har nå kontroll på ventelistene på byggesak. Foto: Shutterstock

Byggesak / Fredrikstad kommune

Ventelisten på byggesak er snart borte

Etter en lengre periode med ventelister på byggesaker er situasjonen nå en helt annen.

- Vi har jobbet hardt i byggesaksavdelingen for å få kontroll over vårt nye saksbehandlingssystem og for å ta ned ventelistene. Nå er heldigvis situasjonen i ferd med å bedre seg, og vi har tatt kontroll over ventelistene, forteller virksomhetsleder for regulering og byggesak Anna Auganes.

Kommunen tok i bruk det nye saksbehandlingssystemet eByggesak i mai 2022, og implementeringen ble mer komplisert og langvarig enn forutsatt. Det førte til forsinkelser og ventelister.

- På det meste var vi oppe i 216 ufordelte saker. Nå er vi nede i drøye 10, og vi forventer at ventelisten er helt borte i starten av 2023, sier Auganes.

Byggesak er et selvkostområde, og for å få bukt med ventelistene har kommunen blant annet styrket antall årsverk og omstrukturert virksomheten. I tillegg har det blitt iverksatt et eget prosjekt for å redusere ventelister, med bruk av overtid som ett av virkemidlene.

- Det er viktig for oss å gi gode tjenester til innbyggerne, samtidig som restansene på byggesaker også har hatt en uheldig økonomisk effekt for kommunen, så det har vært høyt prioritert å jobbe med ulike tiltak for å redusere etterslepet, sier direktør for kultur, miljø og byutvikling, Ole-Henrik Holøs Pettersen.

Saken er hentet fra Fredrikstad kommune sine hjemmesider.