Illustrasjonsbilde laget med hjelp av generativ KI.

Odd Magne Anderdal er leder for eiendom i Hemsedal kommune. Illustrasjonsbilde laget med hjelp av generativ KI, Dall-E.

NKF digital

Vi må samhandle – det er den digitale nøkkelen!

Odd Magne Anderdal, leder for eiendom i Hemsedal kommune, legger stor vekt på kvalitetssikring og økt teknisk kunnskap i norske kommuner. For å nå disse målene har vi, ifølge Anderdal, en vei igjen å gå. DIKT-konferansen kan derimot være et virkemiddel på veien.  

Kommunene må henge med i utviklingen

Hemsedølingen mener at det er viktig at kommunene henger med, både når det gjelder det tekniske, men også når det kommer til energi, klima, miljø og bærekraft. Til dette mener han at DIKT–konferansen er et utrolig viktig verktøy.   

– DIKT-konferansen er en ypperlig arena for å møte leverandører, kommuner og NKF. Og ikke minst er den viktig for erfaringsutveksling og kompetanseheving generelt. 

Er entreprenøren den beste byggelederen?

– I dag er det ofte entreprenøren som er byggeleder. Med den kompleksiteten som er i kommunale nybygg, er det kanskje på tide at en automatiker eller ITB-koordinator tar den rollen, funderer Anderdal.  

Anderdal mener digitalisering er avgjørende for effektivt tverrfaglig samarbeid. – Uten digitalisering risikerer man å arbeide isolert, uten innsikt i hva andre aktører bidrar med. Digitalisering er ikke bare kostnadseffektivt; det forbedrer også brukeropplevelsen betydelig, poengterer han.  

– Vi må samhandle – det er den digitale nøkkelen, avslutter Anderdal. 

Her finner du program og påmelding til vårens høydepunkt for alle som jobber med digitale løsninger i kommunalteknisk sektor.

Header DIKT-konferansen 2024.jpg