Illustrasjonsbilde: Skjemdump fra Lorn.Tech

Norsk Kommunalteknisk Forening

– KI gjør at vi trenger mer politisk mot enn tidligere

Administrerende direktør i NKF, Kirsti Kierulf, har vært på besøk hos Silvija Seres i Lørn.Tech. Hvordan kan Norge benytte seg av teknologi for å skape mer effektive og billigere prosesser?

02. august 2023
KT2-23 forside

Tidsskriftet Kommunalteknikk

Nå kan du lese sommernummeret på nett

Les om UU, søknadsplikt, brøytekurs, naturvern, digitale løsninger og mye mer. Medlemmer i NKF har også mulighet til å få tilsendt Kommunalteknikk rett hjem i postkassen.

27. juni 2023
Administrerende direktør i Norsk Kommunalteknisk Forening, Kirsti Kierulf (t.v.) og Consigli-gründer Janne Aas-Jakobsen. Foto: Sindre Haarr

NKF digital

Prosjekter som er raskere, billigere og med mindre feil, er nærmere enn du tror

Som medlem i NKF kan du nå dra nytte av kraften til kunstig intelligens (KI) når du skal anskaffe eller rehabilitere bygg. Vi har tatt i bruk KI-teknologi for å dele kunnskap og gjøre din hverdag enklere. Med solid erfaring fra våre medlemskommuner har vi inngått en spennende avtale med det ledende KI-selskapet Consigli.

23. juni 2023
IK bygg illustrasjon 23

NKF digital

IK-Bygg blir tilgjengelig for alle FDV-leverandører

NKF har siden 2010 jobbet med å forenkle internkontrollen av bygg for våre medlemmer gjennom IK-Bygg. Verktøyet er utviklet for kvalitetssikring av det arbeidet som gjøres med å forvalte bygningsmassen. Kvalitetssikringen handler i særlig grad om å trygge forankringen av internkontrollarbeid som går på ansvar og oppgaveforståelse, synliggjøring, dokumentasjonskrav og samhandling.

16. juni 2023
Digdir

Digitaliseringsdirektoratet

Lanserer veiledning for ansvarlig bruk og utvikling av KI

Veiledningen er utformet for å gi konkrete råd i tråd med eksisterende og kommende regelverk for KI. Rådene er ikke uttømmende, men peker på beste praksis. Derfor kommer veilederen ut som en ‘åpen beta’, der innspill kan være med på å forme veilederen i tiden som kommer.

16. juni 2023
Foto: Lene Kristin Hollseter

NKF digital

Hovedutfordringen er at det går for sakte!

Digdirs årlige Digitaliseringskonferanse ble avholdt i Oslo forrige uke, 31.mai-1.juni. Rådgiver i NKF, Lene Hollseter, har oppsummert og deler noen tanker rundt hva som er verdt å ta med seg fra årets innhold og budskap.

09. juni 2023
Microsoft ruller nå ut KI-assistent til alle. Illustrasjon: Pexels.com

NKF digital

NKF rigger seg for kunstig intelligens

Microsoft bekrefter nå at de lanserer Copilot for både Microsoft 365 og Windows 11. Dette gjør at alle kan få en egen medarbeider til hjelp i dialog og saksbehandling.

25. mai 2023
Kirsti Kierulf grønn jakke Caspersen

Norsk Kommunalteknisk Forening

Mer eller mindre av alt?

Hos Kommunal Rapport stiller NKF-direktøren spørsmål ved hvordan vi tenker på energi og lurer på: Trenger vi egentlig mer av alt – raskere? Eller skal vi egentlig tenke at vi må bruke mindre av alt – med én gang?

22. mai 2023
Per Ove Akelsvoll, produkteier i NKF digital sammen med Inger Christensen under Boliger for fremtiden i april. Foto: Kjell M. Jacobsen

NKF digital

NKF Prosjekthjelper ønsker pilotkunder

NKF Prosjekthjelper er et verktøy som vil bidra til å effektivisere byggeprosjektene slik at de både tar kortere tid, blir billigere, og samtidig er i tråd med målene vi har til kvalitet og funksjon. 

21. april 2023
Administrerende direktør i NKF, Kirsti Kierulf, med klar tale til Olje- og energidepartementet. Foto: Sindre Haarr

Norsk Kommunalteknisk Forening

– Trenger midler for å slippe løs kraften i kommunene

Torsdag ga NKF sine innspill til Energikommisjonen sin NOU: Mer av alt - raskere. – Mange norske kommuner jobber allerede for å realisere de politiske bestillingene.

31. mars 2023