6. mars 2008 - påmeldingsfrist 25. februar 2008

Ansvarlig søker – ansvar, rolle og funksjon
Langt over halvparten av alle søknadene som sendes til kommunene er ikke komplette, med den irritasjon og plunder og heft dette medfører både for søker, tiltakshaver og ikke minst kommunene. Denne kursdagen tar tak i utfordringene med hvordan bli en bedre søker og få søknadene raskere gjennom byggeprosessen? Hva er de gode løsningene og hva er fellene?
 

Program



Flere kurs: 28. februar på Hamar, 6. mars i Molde og medio juni i Bodø

Målet er at deltakerne selv skal forbedre egne ferdigheter og bli i bedre stand til å håndtere de utfordringer som ansvarlig søker står overfor i enkle til mer kompliserte byggeprosjekter.

Kursholderne er:
Malvin Bjorøy, avdelingsdirektør, sentral godkjenning i Statens bygningstekniske etat. Han har vært byggesaksjef i Drammen kommune og har lang erfaring fra både privat og offentlig sektor. Bjorøy er cand. scient. med solid kompetanse innen samfunnsplanlegging og bygningsrett. Han har lang erfaring med kvalitetsledelse og kvalitetsrevisjoner

Elisabeth Kynbråten, styreleder i Forum for byggesak (FFB) og Leder av teknisk forvaltningsenhet (arealplan, byggesak og geodata) i Haugesund kommune. Kynbråten er ingeniør med solid kompetanse innenfor byggesaksbehandling.


Kursomtale

Ansvarlig søker har ansvaret overfor myndighetene for at all nødvendig dokumentasjon foreligger, dvs. at søknaden er fullstendig. I uttrykket "fullstendig søknad" ligger det at søknaden må være godt nok dokumentert til å kunne tas under behandling. De fleste byggesøknader har mangler som gjør det nødvendig å be om tilleggsdokumentasjon. Dette forsinker saksbehandlingen, og medfører at kommunen ikke klarer å behandle søknadene innenfor gitte tidsfrister. Dersom en søknad inneholder vesentlige feil og mangler, skal saksbehandler vurdere avslag på ansvarsrett som ansvarlig søker.

Dersom søknadsdokumentasjonen er av en så dårlig kvalitet og/ eller søknaden inneholder så mange mangler at saken ikke kan tas opp til realitetsbehandling skal søknaden sendes i retur.

Gjentatte feil/mangler vil kunne indikere svikt i foretakets system, eller ved bruk av det og/eller manglende kvalifikasjoner hos den faglige ledelsen, alternativt manglende vilje til å etterkomme plan- og bygningslovgivningen. Gjentatte feil/mangler vil derfor kunne føre til at foretaket ikke får godkjenning senere, fordi foretaket ikke oppfyller forskrift om godkjenning av foretak for ansvarsrett og om krav til foretakets system. Ansvarlig søker har en viktig og omfattende rolle i byggesaken. Det er visse minimumskrav vi stiller til ansvarlig søker, men det er også begrensninger i ansvaret. 6 pålegger ansvarlige foretak å ha et system som identifiserer, retter opp og hindrer gjentagelse av avvik.

Pris for medlemmer i NKF  eller i NKFs FORUM FOR BYGGESAK kr. 1.500,-. 

Kr. 2 .000,- for øvrige. 

Prisen inkluderer kursmateriell og lunsj.


Påmelding etter fristens utløp kr 2.500,-

 Avbestilling mindre enn en uke før kurset holdes faktureres med 50% av kursavgiften.

Vi håper dere finner dette interessant, og at dere har anledning til å delta.  

Program

Spørsmål vedr kurset kan rettes til Kjersti Larsstuen, telefon 22048140  kjersti.larsstuen@kommunalteknikk.no

application/octet-stream
Tip a friendTips en venn
Printer friendlySkriv ut