Du er her: Forsiden/Byggesak
Rune Aale Hansen 20

bygg.no / NKF

– God innsats fra byggesaksbehandlere i 2020

SSB har torsdag publisert tall som viser en økning i antall behandlede byggesøknader i 2020 sammenliknet med 2019. – Viktig for å sikre fortsatt høy aktivitet i bygg- og anleggsnæringen, sier Rune Aale-Hansen i Norsk Kommunalteknisk Forening (NKF).

01. juli 2021
VEAVÅGEN: Redaksjonen bekjent finnes det ikke noen ulovligheter på illustrasjonsbildet. Foto: Sten Dueland/dueland.com

Tidsskriftet Kommunalteknikk

Ulovlighetsoppfølging i Karmøy kommune

Med 8 000 hvite firkanter på kartet har Karmøy kommune ulovligheter å følge opp i mange år fremover. Plan- og bygningssjef i kommunen, Runar Lunde, har nå planen klar for å rydde opp i kommunen.

18. juni 2021
Eskild Narum Bakken arkitekturopprøret

Fagkonferansen 2021 / 8.-10. september

Arkitekturopprøret og norske byggeregler

Arkitekturopprøret har i 2021 blitt en folkebevegelse som skaper samfunnsdebatt. Denne uken kan du lese Eskild Narum Bakkens betraktninger. Bakken er sivilarkitekt, med universitetsutdannelse i filosofisk estetikk, kunsthistorie, arkeologi, psykologi og medisin. Han har skrevet en avhandling om estetikk i norske byggeregler og kommer til Fagkonferansen for plan- og byggesak i september for å fortelle oss om hvilken betydning arkitekturopprøret kan ha ha innvirkting på norske byggeregler.

03. juni 2021
DiBK logo

DiBK

Mer om de nye reglene for terrasse og små tilbygg

VIDEO: Fra 1. mai ble det enklere å bygge terrasser og små tilbygg. Her kan du se et opptak som viser de viktigste endringene.

21. mai 2021
Her fra da Marit Breivik, tidligere landslagstrener for håndballjentene, holdt åpningsforedraget i 2019. Foto: Sindre Haarr

NKF plan og miljø / NKF byggesak

Fagkonferansen for plan og byggesak 2021

9.-10. september går Fagkonferansen for plan og byggesak av stabelen i Drammen. Årets program er under utarbeidelse og vi gleder oss til å se dere igjen, både digitalt og fysisk.

21. mai 2021
Jon Adler Torp (t.v) og Erlend Sjåvik

Norsk Kommunalteknisk Forening

Fikk du med deg: Vi har forsterket laget!

Administrasjonen i NKF forsterkes nå med to nye ansatte. Jon Adler Torp og Erlend Sjåvik har sin første arbeidsdag 1. september.

20. mai 2021
DiBK logo

DiBK

Veiledning: Midlertidig brukstillatelse og ferdigattest for bygninger med royalbehandlet kledning

Endringen i byggteknisk forskrift betyr at det formelle hinderet for å gi midlertidig brukstillatelse og ferdigattest er fjernet. Her kan du lese veiledningen hos direktoratet.

07. mai 2021
Rune Aale Hansen 20

bygg.no

Spent på hvilke krav kommunene tør stille etter Selvaag-dommen

– Dette er en interessant sak som også vi skal se på. NKF er urolig for at særlig kommuner med mindre ressurser ikke lenger vil tørre å stille riktig rekkefølgekrav, sier Rune Aale-Hansen, administrerende direktør i Norsk Kommunalteknisk Forening (NKF).

06. mai 2021
KS logo

KS

Det er behov for å modernisere matrikkelen

Bygningsdelen i det nasjonale eiendomsregisteret, matrikkelen er ikke godt nok tilpasset dagens behov. Det er konklusjonen til en bredt sammensatt arbeidsgruppe som står bak sluttrapporten GeoIntegrasjon matrikkel – brukerbehov og teknologivalg.

23. april 2021
Adm.dir. i NKF, Rune Aale-Hansen. Foto: Sindre Haarr

Norsk Kommunalteknisk Forening

Foreslår felles og enklere mal for kommunalt gebyrregulativ

På landsbasis er det store variasjoner mellom kommunenes måter å beregne gebyrer på. NKF ønsker nå å bidra til mer enhetlig og forståelig gebyrfastsetting. – Reguleringsplan, byggesaksbehandling, oppmåling og eierseksjonering er underlagt selvkostprinsippet. Det betyr at kommunenes kostnader med disse tjenester kan dekkes inn gjennom gebyrer. Det er imidlertid ikke noe felles nasjonalt system for slike gebyrer. Vi tror det er nyttig med et mer enhetlig system, og har derfor laget forslag til en mal for et kommunalt gebyrregulativ, forteller Rune Aale-Hansen, adm.dir. i Norsk Kommunalteknisk Forening.

22. mars 2021